Begin deze week sprak burgemeester Leopold Lippens nog over het schrappen van alle grote evenementen tot het eind van het jaar. Die datum werd ondertussen herbekeken. In Knokke-Heist gaat een streep door alle grote evenementen tot en met 31 augustus.

"Met deze uitzonderlijke maatregel wil Knokke-Heist de gezondheid van zijn inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers boven alles plaatsen. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen besloten om de grootste publieksevenementen tot 31 augustus te schrappen Bij heel wat organisatoren is er onzekerheid en weet men niet tot wanneer de maatregelen zullen duren. Op basis van de huidige omstandigheden en informatie heeft Knokke-Heist besloten om duidelijkheid te scheppen en tot 31 augustus geen grote publieksevenementen waarbij veel mensen samenkomen, meer toe te laten. De gezondheid en het welzijn van de mensen moet volgens het gemeentebestuur altijd de hoogste prioriteit hebben en het organiseren van zulke events tijdens deze pandemie zou onverantwoord zijn."

"Heel wat externe organisatoren hadden trouwens zelf al besloten dat het onverstandig of onhaalbaar zou zijn om dit jaar nog een evenement op poten te zetten, waaronder Mise en Plage, Beneladiestour en Ramskapellefeesten.

Knokke Hippique, Nacht van het Zoute, La Nuit de la Tentation, Paradisco en Parkies, het Vuurwerkfestival, Kneistival, Knokke-Heist Zingt en Kaboem worden geschrapt. Voor een evenement als het Cartoonfestival wordt nagedacht over een alternatief met een outdoor parcours met cartoonspots.

Deur op een kier voor kleinere evenementen

"Als de federale regering beslist dat kleinere evenementen wel mogen dan zal de gemeente bekijken welke dan eventueel wel nog kunnen plaatsvinden tijdens de zomer. Dit geldt voor alle kleinere activiteiten, markten, braderies en wijkfeesten... Voor de grote publieksevenementen in het najaar zoals bijvoorbeeld de Realty vastgoedbeurs, de Zwintriathlon/Halve Triatlon of de Zoute Grand Prix zal het college later beslissen en afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt."

Herstelplan lokale economie

"Ondertussen werkt de gemeente een herstelplan uit om de lokale economie na de crisis volop te ondersteunen. Daarvoor zal onder meer het budget van de eigen evenementen gebruikt worden. De organisatie- en communicatiebudgetten van de afgelaste eigen evenementen zal de gemeente alvast investeren om de lokale economie na deze crisis er opnieuw bovenop te helpen.

Eenmaal de federale coronamaatregelen versoepelen zal Knokke-Heist iedereen vanzelfsprekend opnieuw met open armen ontvangen. Knokke-Heist hoopt dat iedereen weer snel kan genieten van het goede beleven in de kustgemeente. Mensen zullen in eerste instantie terugkomen voor de rust, het strand, de natuur en alle andere uitzonderlijke troeven zoals kunst, shoppen en gastronomie. Ook zonder evenementen zal het dus deze zomer de moeite zijn om in Knokke-Heist te vertoeven. Maar nu is het vooral belangrijk dat iedereen strikt de maatregelen naleeft!"

(DM)

Begin deze week sprak burgemeester Leopold Lippens nog over het schrappen van alle grote evenementen tot het eind van het jaar. Die datum werd ondertussen herbekeken. In Knokke-Heist gaat een streep door alle grote evenementen tot en met 31 augustus."Met deze uitzonderlijke maatregel wil Knokke-Heist de gezondheid van zijn inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers boven alles plaatsen. Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen besloten om de grootste publieksevenementen tot 31 augustus te schrappen Bij heel wat organisatoren is er onzekerheid en weet men niet tot wanneer de maatregelen zullen duren. Op basis van de huidige omstandigheden en informatie heeft Knokke-Heist besloten om duidelijkheid te scheppen en tot 31 augustus geen grote publieksevenementen waarbij veel mensen samenkomen, meer toe te laten. De gezondheid en het welzijn van de mensen moet volgens het gemeentebestuur altijd de hoogste prioriteit hebben en het organiseren van zulke events tijdens deze pandemie zou onverantwoord zijn.""Heel wat externe organisatoren hadden trouwens zelf al besloten dat het onverstandig of onhaalbaar zou zijn om dit jaar nog een evenement op poten te zetten, waaronder Mise en Plage, Beneladiestour en Ramskapellefeesten.Knokke Hippique, Nacht van het Zoute, La Nuit de la Tentation, Paradisco en Parkies, het Vuurwerkfestival, Kneistival, Knokke-Heist Zingt en Kaboem worden geschrapt. Voor een evenement als het Cartoonfestival wordt nagedacht over een alternatief met een outdoor parcours met cartoonspots."Als de federale regering beslist dat kleinere evenementen wel mogen dan zal de gemeente bekijken welke dan eventueel wel nog kunnen plaatsvinden tijdens de zomer. Dit geldt voor alle kleinere activiteiten, markten, braderies en wijkfeesten... Voor de grote publieksevenementen in het najaar zoals bijvoorbeeld de Realty vastgoedbeurs, de Zwintriathlon/Halve Triatlon of de Zoute Grand Prix zal het college later beslissen en afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt.""Ondertussen werkt de gemeente een herstelplan uit om de lokale economie na de crisis volop te ondersteunen. Daarvoor zal onder meer het budget van de eigen evenementen gebruikt worden. De organisatie- en communicatiebudgetten van de afgelaste eigen evenementen zal de gemeente alvast investeren om de lokale economie na deze crisis er opnieuw bovenop te helpen.Eenmaal de federale coronamaatregelen versoepelen zal Knokke-Heist iedereen vanzelfsprekend opnieuw met open armen ontvangen. Knokke-Heist hoopt dat iedereen weer snel kan genieten van het goede beleven in de kustgemeente. Mensen zullen in eerste instantie terugkomen voor de rust, het strand, de natuur en alle andere uitzonderlijke troeven zoals kunst, shoppen en gastronomie. Ook zonder evenementen zal het dus deze zomer de moeite zijn om in Knokke-Heist te vertoeven. Maar nu is het vooral belangrijk dat iedereen strikt de maatregelen naleeft!"(DM)