Nu donderdag wordt afscheid genomen van ligfietser Erik Dely

Erik Dely. © (Foto EF)
Redactie KW

Erik Dely uit Loker kwam vorige woensdag om het leven bij een verkeersongeval. Met zijn ligfiets dwarste hij de Ruusschaartstraat in Voormezele waar hij gegrepen werd door een auto. Op donderdag 25 juni is er de begrafenisplechtigheid in intieme kring. Wie wenst kan een gift doen op de rekening van Broederlijk Delen. Erik zette zich de voorbije zes jaren hard in voor deze organisatie door deel te nemen aan meerdaagse fietstochten.

Liefst zes opeenvolgende jaren nam Erik met de ligfiets deel aan de door Broederlijk Delen georganiseerde Dwars door België. Dit jaar zou hij begin oktober deelnemen aan Dwars door Drie Landen, twee dagen lang fietsen rond het Drielandenpunt bij Vaals met onder meer hellingen uit de Amstel Gold Race. Als deelnemer engageerde Erik zich om minstens 350 euro in te zamelen voor Broederlijk Delen. Op zijn rekening bij de organisatie staat inmiddels 1785 euro.

“Wie wil kan een bedrag storten op de rekening van ons vader,” zegt één van de zonen Joris Dely. “Zijn plekje op de website van Broederlijk Delen blijft ook behouden waardoor hij ook onder de grote familie van de dwarssporters blijft.” In het verleden haalde Erik meermaals grote sommen op. In 2018 bijvoorbeeld was dat net geen 5.000 euro. Erik was dan ook een zeer sociaal ingesteld persoon. Daarover vertelde hij eerder in een interview met onze krant het volgende. “Ik ben overtuigd dat het ingezamelde geld zinvol besteed wordt. Broederlijk Delen ondersteunt de plaatselijke bevolking en helpt hen een menswaardig bestaan uit te bouwen. Daardoor zullen die mensen morgen niet moeten vluchten naar hier, het Westen. Voorkomen is beter dan genezen. Voor mij is het ook een teken van verbondenheid. We leven niet alleen op deze wereld. Ik wil graag anderen helpen vanuit mijn sociale drang en gedrevenheid.”

Klusser

Erik was naast ligfietser ook actief bij tal van andere verenigingen waaronder de kerkraad van Loker, Samana en de schildersbond. “Voor ons vader minder mobiel werd was hij schilder. Bij de schildersbond vervulde hij nu een administratieve taak,” aldus Joris die zijn vader blijvend zal herinneren als een doorzetter en een zeer positief persoon. “Iedereen helpen was zijn motto.” Bij zijn kinderen ging hij vaak langs om technische bijstand te geven bij uit te voeren klusjes. “Zelf kon hij dat niet meer. Maar voor ons was het wel belangrijk te weten of we bij manier van spreken aan de onderkant of de bovenkant moesten beginnen sleutelen.”

De begrafenisplechtigheid van nu donderdag 26 juni om 10u zal live te volgen zijn op de facebookpagina van Uitvaartcentrum Demuys. Wie de voorziene deelname van Erik financieel wil steunen, kan een bedrag storten op de persoonlijke rekening van Erik bij Broederlijk Delen: BE13 0000 1171 1839 met deze mededeling 300/7527/63350.

Meer info vind je ook op https://www.broederlijkdelen.be/nl/dwars-door-drie-landen-2020/erik

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.