Nu al wachtrijen aan Action-winkels in West-Vlaanderen

In Kuurne stond er maandagochtend al een wachtrij aan de Action. © Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Op Ter Ferrants in Kuurne was het maandagochtend meteen aanschuiven geblazen bij het Action-filiaal. Tientallen klanten trotseerden de koude wind om er hun favoriete spulletjes te kopen. Ook in Sint-Kruis (Brugge) stond er al een lange wachtrij.

Kort na 9 uur maandagochtend stond er al een vrij lange rij bij de Action op Ter Ferrants in Kuurne. Ook die winkel mocht voor het eerst weer openen. “Ik was hier om tien over negen en moest toch al een kwartiertje wachten vooraleer ik naar binnen mocht”, getuigt een man die net met een kar vol spullen naar buiten wandelt.

“Het zijn allemaal kleine dingen, maar wel zaken die ik eigenlijk al langer nodig had. Een koptelefoon bijvoorbeeld. De mijne is een dikke week geleden kapot gegaan. Dat ze hier duizend-en-een dingen verkopen maakt het wel een aantrekkelijke winkel. Het verloopt ook allemaal heel vlot en rustig binnen. Ik denk dat men het allemaal goed onder controle heeft.”

Buiten is het met amper 13 graden en een strakke wind best fris. Maar dat deert de wachtenden niet. Op ruim anderhalve meter van elkaar is er zelfs tijd voor een babbeltje. “Ik sta hier nu een minuut of tien”, vertelt een jonge vrouw die haar naam liever niet geeft.

“Wat ik nodig heb? Allemaal kleine zaken, die je hier in één en dezelfde winkel kan vinden. Ik ga hier blijven wachten, snel binnen en dan weer naar huis. Ik ben alleszins niet van plan veel langer te blijven dan nodig.”

Ook in Sint-Kruis (Brugge) was het aanschuiven geblazen.
Ook in Sint-Kruis (Brugge) was het aanschuiven geblazen.© Jan Van Maele

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten