Nu al ruim 350 meldingen van slechte gsm-ontvangst

Redactie KW

Op het meldpunt kw.be/geenontvangst blijven de meldingen binnenlopen van plaatsen met slechte gsm-ontvangst. Kamerlid Roel Deseyn (CD&V) vraagt intussen dat de dekkingseisen voor providers verstrengd worden.

Wat meteen opvalt: de meldingen komen uit de hele provincie en uit zo goed als alle gemeenten. In grensgebieden lijkt de situatie het ergst, vooral dan in de zuidelijke Westhoek, met plaatsen als Abele, Roesbrugge en Reningelst als negatieve uitschieters. Maar ook wat verder, in Wervik bijvoorbeeld, zijn er heel wat bewoners die meer bereik met een Frans dan met een Belgisch netwerk hebben. Opvallend zijn ook de ‘witte vlekken’ Schuiferskapelle en de groene villawijk Vorsevijvers in Wingene. En ook in De Lovie, de grootste werkgever van Poperinge, is er zo goed als geen gsm-ontvangst.

Nu al ruim 350 meldingen van slechte gsm-ontvangst
© BELGA

Het Kortrijkse Kamerlid Roel Deseyn (CD&V) kent de problematiek en kaartte die al meermaals aan. “In dit digitale tijdperk zou slechte bereikbaarheid niet meer mogen. De providers schieten tekort. Minister van Telecommunicatie Alexander De Croo (Open VLD) moet de eisen verstrengen zodat de gsm-dekking eindelijk verbetert.” Naar aanleiding van het onderzoek van Krant van West-Vlaanderen naar de plaatsen met slechte gsm-ontvangst in de provincie, roept het Kamerlid de minister, de providers én de gemeenten op snel werk te maken van een betere ontvangst.

Een slecht gsm-bereik maakt een regio minder aantrekkelijk om er te gaan wonen

“Mobiele communicatie is een basisbehoefte, maar veel burgers kunnen er geen gebruik van maken omdat er onvoldoende dekking is. Een slecht gsm-bereik maakt een regio minder aantrekkelijk om er te gaan wonen. Mobiel kunnen bellen en surfen is een absolute vereiste voor wie onderneemt. En het vlot kunnen bereiken van je huisarts of de hulpdiensten kan zelfs van levensbelang zijn.”

(pjb)

>> Je kunt alle meldingen met locatie en klacht bekijken op www.kw.be/geenontvangst. Nog tot eind deze maand willen we alle klachten vanuit heel de provincie verzamelen, om een volledig overzicht te krijgen. Zelf last van slechte gsm-ontvangst? Meld het meteen!