Nu al kerstsfeer bij Kurt en Geert in Roeselare

© (Foto SB)
Redactie KW

Terwijl velen nog genieten van een kleine nazomer voelen Kurt Willem en Geert Braeckevelt zich al helemaal in kerstsfeer. Zondag zijn ze gestart met het ophangen van de kerstversiering aan hun gevel op de hoek van de Zuidmolenstraat en de Meenseheirweg. “Mensen riepen dat we zot zijn. Nee, dat zijn we niet, we herleven dankzij de kerstversiering.”

Velen zullen gisteren grote ogen opgetrokken hebben toen ze langs de woning van Kurt Willem en Geert Braeckevelt passeerden. Er bengelt zowaar al een Kerstman aan de gevel en er branden kerstlichtjes. Daarmee is het koppel vast de koploper in de stad wat het ophangen van kerstversiering betreft.

Na het bekijken van een reportage over Kerstmis in de Verenigde Staten kreeg Kurt 16 jaar geleden het idee om zijn woning op de hoek van de Zuidmolenstraat en de Meenseheirweg ook helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer. De woning van Kurt en zijn partner Geert groeide de voorbije jaren uit tot het Roeselaarse kersthuisje. “Ik versier telkens vooral de gevel. Binnen komt er niet veel meer dan een verlichte kerstboom. Geert is minder fanatiek, maar geniet ook van het totale plaatje. Bij het zien van ons huis herleven we.”

Het kriebelde

Normaal start Kurt pas in oktober met het aanbrengen van de kerstversiering. Dit jaar is hij er extra vroeg bij. Het koppel startte zondag al met het aanbrengen van de eerste lichtjes. “Het kriebelde, ik speelde al even met het idee om te starten. Ik heb onlangs wat nieuwe spullen gekocht en wilde die graag uitpakken. Op een grote Kerstman is het nog even wachten, maar die komt er binnenkort ook aan.” Er hangt al een Kerstman, maar er komt dus nog een grotere. Desondanks ademt de woning nu al Kerstmis. Honderden lichtjes en typische taferelen die passen bij de periode van 25 december sieren de gevel. “Het zijn allemaal ledlampjes. Nee, onze elektriciteitsfactuur schiet de komende maanden niet de hoogte in.”

Veel commentaar

Heel wat voorbijgangers hielden zondag en maandag al halt aan het huis van het koppel. Ze nemen er foto’s of maken een filmpje. “We krijgen heel wat positieve commentaren, maar spijtig genoeg zijn er ook mensen die negatieve commentaar kwijt moeten. Gisteren passeerde een wagen en werd er ‘zotten’ naar ons geroepen. Nee, we zijn niet zot. We doen met ons huis en met onze gevel wat wij willen. En daar voelen we ons goed bij.” Het Roeselaarse kersthuisje is tot 1 januari te bewonderen. “We beginnen vroeg omdat we er langer van zouden kunnen genieten, maar begin januari gaat alles terug de doos in. Ook voor volgend jaar heb ik al grootse plannen. Dan willen we ook de zijgevel helemaal in de kerstsfeer onderdompelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier