Nu al bijna 2.000 inschrijvingen voor Vierdaagse van de IJzer

Van 20 tot 23 augustus vindt de 42ste editie plaats van de Vierdaagse van de IJzer. Die belooft opnieuw een succes te worden want nu al zijn bijna 2000 inschrijvingen genoteerd. Dat zijn er een pak meer dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip.

Foto EDK

Tijdens de eerste wandeldag met vertrek in Oostduinkerke is de hoofdrol weggelegd voor de stad Nieuwpoort waar veel aandacht besteed wordt aan de onderwaterzetting tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het kamp van Lombardsijde is er een fototentoonstelling, je zult een preview krijgen van het nieuwe bezoekerscentrum aan het Albert I Monument en er is een tentoonstelling van militaire voertuigen.

Onderweg zal je via qr-codes extra informatie kunnen opvragen. In het kamp van Lombardsijde kan je tijdens de eerste wandeldag ook eenmalig het monument van de Franse Luitenant Thuret bezoeken. Donderdag 21 augustus is Poperinge en omgeving aan zet en kan het kasteel van Henri d’Udekem d’Acoz bezocht worden.

Dag 3 met start in Diksmuide wordt het stiltepad tussen de IJzerdijk en Oud-Kaaskerke geopend en is er een passage langs het Onze-Lieve-Vrouwhoeke in Stuivekenskerke en de vernieuwde site bij het Praetbos in Vladslo. Tijdens de slotdag rond Ieper wordt er gewandeld richting Dikkebus, Kemmel, Wijtschate en Voormezele.

(EDK)

www.vierdaagse.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.