Nu al 80 coronabesmettingen in woonzorgcentrum Andante

© CLL
Redactie KW

Woonzorgcentrum Andante uit de Volkslaan in Menen blijft geteisterd door het coronavirus. Na een eerste testronde eind september bleken 35 mensen besmet. Ondertussen werd een tweede testronde gehouden en de cijfers blijven stijgen: 50 bewoners en 30 personeelsleden blijken besmet. “We hebben meteen alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen en het bezoek wordt tot nader order opgeschort”, verzekert woordvoerder Patrick Plancke.

De eerste testronde werd gehouden nadat er in het woonzorgcentrum één besmetting werd ontdekt. “Voor dergelijke gevallen hebben we een strikt protocol opgesteld waardoor we meteen de overheden contacteerden. Zodoende werd een volledige testronde gehouden onder inwoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum”, laat de woordvoerder weten. “De testen vonden plaats tussen midden en eind september en daaruit bleek dat 24 van onze bewoners waren besmet, maar ook 11 personeelsleden. Meestal ging het hier om mensen met een asymptomatische besmetting en enkelen hadden last van lichte symptomen. Voor ons schuilt net daarin het gevaar: enkele van onze bewoners hebben ook te kampen met medische aandoeningen en we moeten absoluut vermijden dat ook zij besmet raken. Alle positief geteste inwoners werden daarom samengebracht in een cohort-afdeling, een soort van quarantaine afdeling van het centrum waar ze toch samen zijn en wat meer vrijheden genieten dan bij een strikte afzondering. Ook het personeel daar is compleet voorzien om hen in veilige omstandigheden de beste zorgen toe te dienen.”

Bezoek opgeschort

Ondertussen werd een tweede testronde gehouden en de voorlopige cijfers zien er alvast niet goed uit. “We wachten nog op de definitieve resultaten, maar ik kan je nu al meegeven dat we met nog meer besmettingen te kampen hebben”, sluit Patrick af. “We nemen geen enkel risico en alle bezoek werd tot nader order opgeschort. We hebben op dit ogenblik nog niet te maken met ernstige gevallen, maar mogen onze aandacht niet laten verslappen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier