Nu al 24 bewoners besmet in wzc Amphora in Wingene, ook vier medewerkers hebben corona

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

In woonzorgcentrum Amphora in Wingene zijn er ondertussen al 24 bewoners besmet, dat zijn er zeven meer dan zondag. Vier medewerkers testten ook positief op het coronavirus. De gemeente en Woonzorggroep GVO willen nu dat alle bewoners en medewerkers getest worden om de verspreiding te stoppen.

Woonzorggroep GVO wil maximaal inzetten op het testen van bewoners én medewerkers. Burgemeester Hendrik Verkest ondersteunt deze vraag volledig. “Vanaf het moment dat er een besmetting in een woonzorgcentrum is vastgesteld, zouden alle inwoners en medewerkers onmiddellijk getest moeten worden. Alleen door iedereen te testen, kunnen we volledig in kaart brengen wie drager is van het virus (zelfs zonder duidelijke symptomen) en wie niet”, aldus de burgemeester.

Aan de hand van de resultaten kan men vervolgens zeer efficiënt de nodige en juiste beschermingsmiddelen inzetten. “Dit is de enige mogelijkheid om op daadkrachtige wijze het virus in de gesloten gemeenschap van het woonzorgcentrum een halt toe te roepen”, verduidelijkt Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van Woonzorggroep GVO. “Daarnaast biedt het proactief testen van (schijnbaar) gezonde bewoners en medewerkers ons voorsprong om, indien de resultaten dit zouden vereisen, onze interne werking optimaal te (her)organiseren waardoor we onze kwetsbare ouderen én onze medewerkers nog beter beschermen.”

Daarnaast roept Woonzorggroep GVO de overheid op om ook alle woonzorgcentra van de juiste beschermingsmaterialen te voorzien en ook de bevoorrading voor deze middelen met prioriteit op te volgen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier