Nostalgische kerst op de Watermolen

Het feestcomité en de kerstman kijken al uit naar de nostalgische kerstmarkt. © KDS
Redactie KW

Op vrijdag 13 december organiseert het feestcomité, bestaande uit handelaars en bewoners van de Watermolenwal, voor de derde keer een nostalgische kerstmarkt. “Eens je er bent geweest, dan wil je dit niet meer missen”, vertellen de organisatoren.

Na het succes van vorig jaar belooft de organisatie opnieuw een mooie avond voor de bezoekers van de kerstmarkt. “We voorzien weer heel wat sfeer en beleving”, zegt Jean-Pierre Gheysens van de organisatie.

“De meespeelfanfare De Letter Geletterden zorgen voor de muzikale invulling. De zes muzikanten én hun majorette vormen een vast waarde op verschillende evenementen. Het is een leuke fanfare die de toeschouwers steeds weet te verrassen. Er is ook een goochelaar en het zesde leerjaar van VBS De Watermolen geeft een optreden in de kerk om 18 uur, 18.45 uur en 19.30 uur. Deze school verkoopt ook pannenkoeken in het buurthuis om hun schoolactiviteiten te bekostigen.”

De kerstmarkt telt 33 standen. Wie het wil, kan ook terug op de foto met de kerstman. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar goede gewoonte naar een goed doel. Dit jaar steunt het feestcomité vzw Het Ventiel. Vzw Het Ventiel zorgt voor de ondersteuning waar mensen met jongdementie nood aan hebben. “Onze organisatie bestaat uit volledig uit vrijwilligers”, vertelt Gudrun Callewaert. “We plannen activiteiten, die met een beetje hulp, mogelijk zijn voor personen met jongdementie. Meer informatie vind je op hun website, www.hetventiel.be

De nostalgische kerstmarkt Heule-Watermolen vindt plaats op 13 december vanaf 17 uur tot middernacht. Bezoekers kunnen hun wagen achterlaten op de parking van Ring Shopping. Er is een shuttledienst voorzien. (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier