Nostalgische Batjes in Roeselare met reuzen, Batjesprinses en 30 jaar ‘t Vat

In het centrum slaan ze opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van de Batjes eind juni. (Foto TD)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Van vrijdag 24 tot en met maandag 27 juni zijn er opnieuw de Batjes in Roeselare. Het koopjesfestijn bij uitstek in Roeselare. Dit jaar met een extra nostalgische toets.

De Batjes staan dit jaar opnieuw in het traditionele weekend eind juni gepland, dat wil zeggen van vrijdag 24 tot en met maandag 27 juni. “We willen opnieuw bewijzen dat we de koningin der shoppingsteden zijn”, vat burgemeester Kris Declercq het kort samen. Het wordt een editie met een nostalgisch kantje. ‘t Vat van Rodenbach viert dit jaar immers de 30ste verjaardag. Het is de vaste opener van een goed gevuld weekend.

“Die avond trekken de reuzen er ook opnieuw op uit, voor het eerst sinds lang”, aldus John Huvaere, een van de trekkers van de ‘reuzengroep’. “In stoet zullen ze op de openingsavond van het Polenplein naar de Grote Markt trekken om daar samen met de aanwezigen te klinken.” De beats zijn opnieuw in handen van Mathieu Pacqueu, Tim Vandenberghe en Nadiem Shah.

Op zaterdag, zondag en maandag is er dan opnieuw heel wat te doen op de verschillende pleinen in Roeselare, van de Vismarkt tot de Zuidstraat of het Stationsplein en de Ardooisesteenweg. Bij mooi weer kun je ongetwijfeld opnieuw op de koppen lopen. “Aan het station ligt de exacte timing nog niet vast. Alles heeft te maken met het groot scherm voor de wedstrijd van de Rode Duivels te volgen. Als de Belgen zich plaatsen, dan zal de wedstrijd daar sowieso te zien zijn”, zegt Andy Degryse die met Radio Bingo mee de trekker is voor Roeselpop.

Terug van lang weggeweest is de verkiezing van de Batjesprinses. Daarbij dingen acht kandidates naar de titel van Batjesprinses. De finale vindt plaats op zaterdagavond vanaf 19 uur op de Grote Markt.

Een vuurwerk op maandag zorgt voor de afsluiter.

(TD)