Nostalgie troef op 15de editie van Burgrock

Redactie KW

Op donderdag 11 juli kun je op de Burg vanaf 15.30 uur terecht voor een concours waarbij gezocht wordt naar ‘De Beste Burgrockband’. Tijdens het avondgedeelte zwieren Les Truttes en dj Dirk Stoops het kristallen jubileum aan. Allemaal is gratis mee te maken.

Op maandag 11 juli 2005 vond de eerste editie van Burgrock plaats. Het 11 Juli-Komitee was tot de vaststelling gekomen dat bij de Brugse festiviteiten rond de Vlaamse Feestdag een jongerenluik ontbrak. Ze contacteerden de Stedelijke Jeugdraad die hen bij het lanceren van Burgrock op weg hielp. “Ondertussen is Burgrock al zes jaar lang een vzw met een gezonde financiële basis”, zegt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw. “Behalve een kerngroep zorgen tientallen vrijwilligers voor het welslagen van ons festival.”

Beste Burgrockband

Net als bij de Red Rock Rally stoffeert ook Burgrock zijn middagluik met een concours. Jarenlang vond in jeugdhuis Comma tijdens de paasvakantie het gelijknamige Commarocks plaats. Een deskundige jury van muziekkenners duidde een handvol bands aan die zich op de Burg mochten bewijzen. “Voor de 15de editie van ons festival hebben we het over een andere boeg gegooid”, zegt Sam Claeys, bestuurslid van Burgrock. “We hebben de laureaten van de voorbije edities gecontacteerd. Sommigen van hen hadden al af te rekenen gekregen met het splitvirus, maar toch hebben we vier acts gevonden die op donderdag 11 juli vanaf 15.30 uur strijden voor de titel van ‘Beste Burgrockband’.”

Halfuur bewijzen

Het gaat om Massa Nobu (uit Aarschot), Elli Mac voorheen Camillefois (uit Antwerpen), Elektrik Blue (uit Gent) en Oriens (uit Mortsel). Elke act krijgt een halfuur om zich te bewijzen, met onder meer ook – opgelegd door de organisatoren – een Nederlandstalig nummer. Om 20.50 uur wordt de winnaar bekendgemaakt, die behalve een fotosessie, een waardebon bij muziekschool Metronoom ook opnametijd in muziekstudio Fuzzyopolis in Sijsele tegemoet mag zien.

Bram Lagast

Het avondluik zelf gaat om 20 uur van start met een optreden van D’Expediteurs, de Brugse vijfkoppige funky en soulvolle hiphopgroep rond No Exp., het pseudoniem van Bram Lagast, die ook presentator is van de avond. Benieuwd hoe hij zichzelf zal aankondigen. Aansluitend volgen optredens van acts die respectievelijk in 2009 en 2014 Burgrock in lichterlaaie zetten. Om 21 uur mag Les Truttes, als coverband een sterk merk, de hits aan elkaar krijgen. Vanaf 22.30 uur zet Dirk Stoops de kers op de festivaltaart met een dj-set vol dansvoer én reusachtige, fluorescerende en lichtgevende ballonnen. Dit moet het oergezellige feestje, dat zijn inkomsten haalt uit subsidies en drankverkoop, compleet maken. (Stefaan Van Volcem)


Meer info via www.facebook.com/burgrockbrugge

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.