North Sea Classics kan bekoren, avondconcert afgelast omwille van de regen

© (Foto LC)
Redactie KW

400 mensen, elk in hun eigen bubbel en op veilig afstand van elkaar hebben zaterdag in de late namiddag genoten van North Sea Classics, een programma gebracht door het orkest Prima La Musica onder leiding van Dirk Brossé.

Het orkest bracht zowel klassieke muziek als filmmuziek en bracht zelfs een ode aan Avicii. Wie er bij wilde zijn moest vooraf geregistreerd zijn en de vrees dat zich op de Zeedijk een grote menigte zou vormen was ongegrond. Heel wat mensen bleven eventjes kijken, maar stapten door aangezien het van op de Zeedijk niet makkelijk was om alles te horen, vooral de zachte vioolmuziek klonk heel stil op de Zeedijk en ook hetgeen door de dirigent werd aangekondigd was moeilijk te begrijpen.

Het concert was dan ook bedoeld voor zij die gereserveerd hadden en al deze mensen waren heel tevreden. Het mag gezegd, de organisatie verliep rimpelloos en in alle veiligheid, meteen een bewijs dat het op die manier ook wel kan om iets te organiseren in deze coronatijden. En toch was er een minpuntje waar niemand iets kon aan doen, de regen zorgde er voor dat het tweede optreden, om 21 uur niet kon plaatsvinden aangezien het een openluchtconcert was. Dirk Brossé en Prima La Musica zijn op 8 augustus te gast aan de Rotonde in Westende en naar we vernamen zal er naast voorziene concert om 17 en 21 uur, een bijkomend concert zal zijn in de namiddag als soelaas voor het uitgestelde optreden in Middelkerke.

https://www.youtube.com/watch?v=Zmx2M1Om-Hk

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier