North Sea Challenge geannuleerd wegens geringe interesse

Redactie KW

De North Sea Challenge, waarvan de derde editie normaal komende zaterdag in Oostende moest plaatsvinden, is geannuleerd.

Dat meldt de organisatie van het sportevenement woensdag. Het tegenvallende aantal voorinschrijvingen ligt aan de basis.

Vorig jaar lokte het event zo’n 1.500 sportievelingen naar de Belgische kust, maar nu schreven slechts 400 mensen zich vooraf in. De teleurstellende cijfers zijn vooral een streep door de rekening van Sea First Foundation, het goede doel waar de opbrengst naartoe zou gaan.

“Een evenement organiseren voor een goed doel zonder ook maar 1 euro aan het goede doel te kunnen schenken, heeft geen zin”, zegt Daniel Hendrickx, initiatiefnemer van de North Sea Challenge. “We blikken terug op een mooi parcours samen, maar om de schade niet verder te laten oplopen, konden we niet anders dan deze beslissing nemen. We beseffen zeer goed dat we hiermee veel mensen teleurstellen.”

De vier ambassadeurs – Kim Clijsters, Ruben Van Gucht, Gella Vandecaveye en Bartel Van Riet – geloven volgens Hendrickx nog steeds in het initiatief, maar begrijpen de moeilijke beslissing van de organisatie. De deelnemers die zich hadden ingeschreven voor een wandel-, loop-, fiets- of mountainbiketocht worden door de organisatie via mail gecontacteerd en krijgen hun inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier