Norbert Vandommele krijgt trofee voor sportverdienste in Izegem

Dat Izegem een sportstad is, dat werd nog maar eens duidelijk tijdens de hulde van de sportkampioenen 2018. Tijdens een show van zo’n twee uur werde de verschillende kampioenen gehuldigd.

We zien van links naar rechts, Ruben Depoortere van de Izegemse handbalclub, sportman van het jaar jonas Devos en Norbert Vandommele die de trofee voor sportverdienste mee naar huis mag nemen.

Meer dan 80 provinciale, Vlaamse, Belgische en internationale kampioenen passeerden de revue in een show die doordrenkt was met dans, beweging en humor. De toplaureaten werden als laatste in de bloemetjes gezet.

Sportvrouw op huwelijksreis

Als sportvrouw van het jaar werd triatlete Charlotte Deldaele, lid van de Izegemse triatlonclub EFC-ITC verkozen. Charlotte kon er jammer genoeg niet bij zijn omdat ze momenteel op huwelijksreis is naar Bali. Sportman in Izegem werd de 18-jarige zwemmer open water Jonas Devos. Hij werd onder meer Belgisch kampioen bij de 17-18 jarigen op de 10.000 meter vrije slag open water.

Ploeg van het jaar werd dan weer Handbalclub Izegem die door zijn titel weer de intrede maakte in de Nationale competitie.

Norbert stopt nog niet

Tenslotte ging de trofee voor sportverdienste naar Norbert Vandommele (80). Izegem koers bestaat nu 50 jaar en Norbert was al bestuurslid sedert de eerste editie. Ook nu is hij nog steeds secretaris van Izegem koers. Daarnaast is Norbert medeorganisator van wielerwedstrijden in Izegem.

Ook is hij sedert 1976 gewestleider van de diverse vinkenmaatschappijen in Izegem. Verder is Norbert ondervoorzitter van de Izegemse Sportraad. Deze kranige 80-jarige denkt nog lang niet aan stoppen.

(PVDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.