Norbert Lammens (Ticano) overlijdt amper een maand na zijn echtgenote Claire

Peter Soete

Norbert Lammens (65) is op 3 mei gestorven in AZ Delta. Hij werd er opgenomen in het weekend van 30 maart, weekend ook dat zijn echtgenote Claire Helman thuis was overleden na een hartfalen. Meteen verliest dochter Tina in amper een maand tijd twee mensen die ze ontzettend graag zag.

Tina had ons een maand geleden al verteld dat de dood van Claire waarschijnlijk te wijten was aan het coronavirus. Zij werd gesterkt in die gedachte omdat ook haar pa Norbert ziek was en op het ogenblik van het overlijden van zijn echtgenote Claire, moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Norbert moest om te beginnen meteen veertien dagen in het ziekenhuis én in isolatie blijven en kon, dankzij de inzet van de medewerkers van AZ Delta, de uitvaart van zijn echtgenote op een tablet volgen maar hij was niet sterk genoeg om dat te doen. Norbert bleek besmet met het coronavirus. De toestand van Norbert verbeterde echter niet. Het bleek zelfs nodig om hem in een kunstmatige coma te brengen om de ingrijpende behandeling meer kans op slagen te geven. Norbert kon de strijd niet winnen en is overleden op zondag 3 mei in AZ Delta.

Norbert Lammens is, samen met zijn partner Claire Helman, in 1992 in Roeselare gestart met een eigen zaak Ticano, een confectiezaak voor dames en heren met een maatje meer. Norbert was een uiterst sociale en zachtaardige man. In 2000 huwden hij en Claire. Dochter Tina werkt eveneens in de zaak en is gehuwd met Björn Vandermeersch. Zij is plusmama van de tweeling, Warre en Robbe.