Nora Gharib duikt op in Zarren tegen pesten: “Onder de indruk”

Naar aanleiding van de Vlaamse Week tegen Pesten pakt Ketnet uit met hun bekende Stip It-actie. Deze voormiddag kwam Nora Gharib langs bij enkele kinderen in Zarren.

De populaire Nora Gharib kwam luisteren naar het verhaal van Rani en Lien Berteloot. (Foto Facebook)
De populaire Nora Gharib kwam luisteren naar het verhaal van Rani en Lien Berteloot. (Foto Facebook)

Op vrijdag 5 februari is de officiële Vlaamse Week tegen Pesten van start gegaan. Zo roept Ketnet iedereen opnieuw op om vier stippen op zijn hand te zetten, als duidelijk teken dat je tegen pesten bent. Ketnetters kunnen ook dit jaar iets lekkers met vier stippen geven aan iemand die met pesten te maken krijgt, om hen zo een hart onder de riem te steken. Die oproep werd ook verspreid onder de Vlaamse bakkers: alle bakkers in Vlaanderen doen mee met de Stip It-actie en bieden gebakjes met 4 stippen aan in hun etalage.

Tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten kunnen Ketnetters van maandag 8 februari tot en met vrijdag 12 februari om 18.35 uur kijken naar een programma met Sarah Mouhamou en Nora Gharib, waarin kinderen en bekende Vlamingen hun verhaal over pesten delen.

Zo kwamen ze ook bij het gezin Sonneville uit Zarren terecht. “Onze dochters, Rani (11) en Lien (9) trokken zich erg het lot aan van een klasgenootje dat opmerkingen kreeg omdat hij graag danst en fan is van Billie Eilish”, weet mama Liesje Berteloot. “Dat is intussen opgelost, maar ze wilden hem toch een hart onder de riem steken, met een gebakje. Toen Ketnet een oproep deed naar verhalen, vroegen ze of ze zichzelf mochten inschrijven. We kregen kort daarna een telefoontje van Ketnet, met de vraag of ze mochten langskomen. De opnames deze voormiddag verliepen heel vlot en veilig, en we waren allemaal onder de indruk van Nora, die erg haar best deed om de kinderen op hun gemak te stellen en het duidelijk doet vanuit een zeker idealisme.”

Het verhaal van de meisjes zou volgende vrijdag te zien zijn op Ketnet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.