Nora (2) zoekt een stabiele thuis met tuin

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Nora (2), een Amerikaanse pitbull terriër met een hart van goud en tonnen energie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nora verblijft al sinds afgelopen zomer in het asiel. “Ze werd in beslag genomen toen de politie binnenviel bij haar baasje. Hij probeerde Nora zo ver te krijgen dat ze de agenten zou bijten”, legt asielmedewerker Gaëlle Pannecoucke uit.

Verzot op knuffels

“Achteraf bleek dat hij Nora vooral gekocht had om stoer met haar te doen. Hij zette haar aan tot het bijten van mensen en liep vaak met haar te pronken op straat.” Wie Nora echter ontmoet, weet dat de man zich de verkeerde hond aanschafte. Het jonge dier is één brok energie en doet niets liever dan spelen, geaaid worden en knuffels krijgen.

“Bijten heeft ze hier nog nooit gedaan. Ze is dol op iedereen die haar ook maar een beetje aandacht geeft. Vooral trekspelletjes vindt ze geweldig. Met andere honden en kinderen gaat het wel niet zo goed. We zoeken dus een baasje voor haar met een beetje ervaring en een grote tuin. Om Nora’s onstuimigheid in goede banen te leiden, zal ze vooral wat routine en voorspelbaarheid nodig hebben”, besluit Gaëlle.

“En iemand die haar alle knuffels kan geven die ze nodig heeft natuurlijk.”

Kan jij Nora een stabiele thuis bieden waar ze zich kan uitleven? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een berichtje naar warm@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.