Noortje Vanneste start nieuwe zaak Hair and Beauty Callista

Noortje Vanneste (21) in haar kapsalon Callista in de Oostendestraat. © JS
Redactie KW

Haarkapster Noortje Vanneste (21) uit Pittem is in de Torhoutse Oostendestraat 53 met een nieuwe zaak van start gegaan: Hair and Beauty Callista. Het gaat in de eerste plaats om een kapsalon voor dames, heren en kinderen, maar er wordt ook aan gelaatsverzorging gedaan. Noortje staat in de zaak samen met een goede vriendin die al acht jaar ervaring in de kapperswereld heeft.

Kappersschool Verbist

Noortje heeft secundair onderwijs haarzorg gestudeerd aan het Sint-Jozefsinstituut in Tielt en daarna nog een vervolmakingscursus van een paar weken aan de kappersschool Academie Verbist in Antwerpen. Vervolgens ging ze in een aantal kapperszaken aan de slag, maar de droom groeide om op eigen benen te staan.

En dus ging ze op zoek naar een geschikt pand om een eigen kapsalon te starten. Dat vond ze in de Oostendestraat in Torhout. De klanten kunnen er van dinsdag tot en met zaterdag terecht, op donderdag zelfs tot 21 uur. Op zondag en maandag blijft de zaak dicht. De naam is afgeleid van de vrij onbekende Griekse meisjesnaam Callista, die bijzonder mooi betekent. Toepasselijk dus.

“Mijn doel is de klanten mooi en gelukkig maken”, zegt Noortje. “Voorlopig is het nog wat aanpassen als gevolg van de coronamaatregelen, maar ik ben blij dat ik – na wat uitstel – ben kunnen starten. Ik heb er écht zin in.”

Een menselijke aanpak

Torhout is geen onbekende stad voor Noortje, want ze heeft er in het eerste en tweede jaar middelbaar schoolgelopen aan het plaatselijke Atheneum Eureka.

Het kapsalon bevindt zich in een sfeervolle ruimte met een gelijkvloerse en bovenverdieping. “Ik doe er alles aan om het gezellig te maken. De prijzen van het knippen, brushen en kleuren zitten prijs-kwaliteit goed. We mikken op mensen die een mooi kapsel willen tegen een aanvaardbare prijs. Ik start met beide voeten stevig op de grond. Niet te hard van stapel lopen, maar proberen geleidelijk een vast en tevreden klantenbestand op te bouwen.”

“De menselijke aanpak komt bij mij op de eerste plaats. Het comfort en de wensen van de klanten staan voorop. Ik wil hen ontvangen in een rustgevende omgeving. Iedereen is welkom!” (JS)

Info: www.callista-beauty.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier