Noordzeecross werd een veldrit zonder publiek

Redactie KW

Een veldrit zonder publiek, zo werd eerder deze week de Noordzeecross in Middelkerke aangekondigd en het werd er een zonder publiek. Waar bij sommige andere wedstrijden toch nog wat mensen in slaagden om op het terrein te geraken, was dit in Middelkerke niet het geval.

De organisatoren hadden er, in samenwerking met de veiligheidsdiensten van de gemeente, alles aan gedaan om het zo veilig mogelijk te houden en ze zijn er zonder twijfel in geslaagd.

Ook het aantal persmensen werd tot een minimum herleid en de renners kregen de raad om hun entourage te beperken. Naar we vernamen was dit meestal met een drietal begeleiders. De supporters moesten op hun live-honger blijven zitten, maar konden de wedstrijden gelukkig volgen op tv.

Er wordt door de organisatoren volop uitgekeken naar volgend jaar, want dan organiseert Middelkerke het Belgisch kampioenschap veldrijden. Of dat echter op dit parcours zal zijn, is nog zeer de vraag, want er zijn volop gesprekken aan de gang met defensie om dit kampioenschap te organiseren op het domein van het Kwartier Lombardsijde.

Kwartier Lombardsijde mag dan wel militair domein zijn, de gebouwen liggen op grondgebied Nieuwpoort. Dit kampioenschap vindt plaats in januari. Het is nog niet zeker of er dan een maand later, in februari, zoals gewoonlijk nog een tweede cross, de Noordzeecross, zal worden georganiseerd.

Als het aan de organisatoren ligt graag, maar alles hangt uiteraard ook af van het financiële plaatje want dit jaar wordt uiteraard een moeilijk financieel jaar voor het cyclocross comité Middelkerke. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.