Nieuwsgierige luchtvaartfanaten die nieuwe vliegtuigen willen bewonderen of wie geïnteresseerd is in een opleiding tot privépiloot, kan op 21 september tussen 10 en 18 een kijkje komen nemen op de vliegclub in Oostende. Verschillende gastsprekers, onder wie astronaut Frank De Winne zullen de bezoekers informeren. Ook de nieuwe vliegende auto van Nederlandse makelij zal op 21 september in Oostende te bezichtigen zijn. Dat is een gyrocopter die men kan omvormen tot een auto.

De opendeurdag vindt plaats in het gebouw van de Noordzee Vliegclub langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. De club investeerde onlangs nog in een nieuw model vliegtuig met een volledig digitale cockpit. Er werden ook twee nieuwe trainingstoestellen aangekocht.

Het ledenaantal van de vliegclub steeg dan ook sterker de laatste jaren. Zo ging het van 100 naar 150 leden. Ook het aantal leerling-piloten voor de opleiding tot privaat piloot zit in de lift. Daar gaat het aantal inschrijvingen van 15 naar 30 kandidaten.

(Belga)

Nieuwsgierige luchtvaartfanaten die nieuwe vliegtuigen willen bewonderen of wie geïnteresseerd is in een opleiding tot privépiloot, kan op 21 september tussen 10 en 18 een kijkje komen nemen op de vliegclub in Oostende. Verschillende gastsprekers, onder wie astronaut Frank De Winne zullen de bezoekers informeren. Ook de nieuwe vliegende auto van Nederlandse makelij zal op 21 september in Oostende te bezichtigen zijn. Dat is een gyrocopter die men kan omvormen tot een auto. De opendeurdag vindt plaats in het gebouw van de Noordzee Vliegclub langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. De club investeerde onlangs nog in een nieuw model vliegtuig met een volledig digitale cockpit. Er werden ook twee nieuwe trainingstoestellen aangekocht. Het ledenaantal van de vliegclub steeg dan ook sterker de laatste jaren. Zo ging het van 100 naar 150 leden. Ook het aantal leerling-piloten voor de opleiding tot privaat piloot zit in de lift. Daar gaat het aantal inschrijvingen van 15 naar 30 kandidaten. (Belga)