Noodopvang voor asielzoekers in Sijsele blijft langer open

Archiefbeeld van een noodopvang voor asielzoekers in Sijsele. Het centrum sloot op 15 september 2016. © Belga
Redactie KW

Het noodopvangcentrum voor asielzoekers in Sijsele blijft open tot eind 2022. Dat meldt de stad Damme vrijdag. Daarmee blijft de opvang langer open dan eerst gesteld. Ook wordt de capaciteit van het centrum uitgebreid.

In de voormalige kazerne in Sijsele verblijven sinds april 2020 asielzoekers. Het gaat om een tijdelijk noodopvangcentrum uitgebaat door het Rode Kruis. Op dit moment is er een capaciteit voor 324 personen maar die wordt uitgebreid tot 464 personen. De uitbating van het centrum wordt ook verlengd van april 2022 tot december 2022. Dat is nodig om de nieuwe vluchtelingenstroom vanuit Afghanistan op te vangen. Bovendien is er momenteel minder plaats in Rode Kruis-centra omdat daar nog personen worden opgevangen die getroffen zijn door de overstromingen van afgelopen zomer.

“De tijdelijke beschikbaarheid van de woonblokken op de kazernesite in Sijsele creëert een mogelijkheid om bij te dragen tot het naleven van internationale verdragen. Elk bestuursniveau heeft daarin een verantwoordelijkheid. Stad Damme nam al haar verantwoordelijkheid en doet dit met deze verlenging en uitbreiding opnieuw”, klinkt het bij de stad.

Het tijdelijkenoodopvangcentrum zal bovendien de plannen voor de site als ‘Wijk van de Toekomst’ niet hinderen.

Tussen september 2015 en september 2016 werd op dezelfde site ook al een noodopvangkamp voor 500 personen ingericht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.