Nog twee avonden Arnoldusevocatie in Oudenburg

Redactie KW

Vrijdagavond vonden de eerste twee van een reeks van zes opvoeringen van de Arnoldusevocatie plaats.

In Oudenburg staan al een heel jaar veel activiteiten in het teken van Arnoldus die 975 jaar geleden in Tiegem geboren werd. Hij werd ridder, trok zich terug als kluizenier omdat hij geweld verafschuwde, trad toe tot de Sint-Medardusabdij in Soissons, waar hij in 1081 tot bisschop werd gewijd. Later stichtte hij in Oudenburg de Sint-Pietersabdij waar hij in 1087 overleed.

Om de 975ste verjaardag van zijn overlijden te herdenken wordt dit weekend de lang voorbereide Arnoldusevocatie zes keer opgevoerd. In tien taferelen met zo’n 200 figuranten, paarden, neerhofdieren, muziek, zang en dans krijgen de toeschouwers een beeld van het leven van Arnoldus die in 1120 heilig werd verklaard.

Vrijdagavond vond de première plaats met opvoeringen om 20 uur en 21 uur. Een verteller neemt de menigte, telkens een 200-tal toeschouwers, mee in het verhaal. Vandaag, zaterdag 29 augustus en morgen, zondag 30 augustus, vinden eveneens om 20 uur en 21 uur opvoeringen plaats. De start vindt plaats in het RAM, Marktstraat, waar ook de tickets te koop zijn.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier