Nog tot midden november lessen schilderen op zijde in OC De Linde in Vijve: “Speciale aanpak”

Liane Dewildt, derde van links, samen met enkele van de deelneemsters. © IVD
Redactie KW

Nog tot midden november loopt in OC De Linde een sessie schilderen op zijde. Onder leiding van Liane Dewildt kunnen een tiental vrouwen, telkens op donderdagavond, hun creativiteit tonen.

“Niettegenstaande er heel wat belangstelling voor is, worden op weinig plaatsen lessen ‘schilderen op zijde’ gegeven”, vertelt Liane Dewildt. “Bij de huidige lessenreeks is er zelfs iemand die speciaal vanuit Lauwe komt. Het aantal deelnemers moet ik wel beperken tot tien. Zelf ben ik al ruim 25 jaar bezig met schilderen op zijde. Vroeger gaf ik ook lessen in Ooigem. Leona Demets en Sabine Amez kwamen daar ook schilderen. Toen men er in Ooigem mee ophield, ben ik samen met Leona en Sabine en in samenspraak met Samana, waar wij alle drie bestuurslid van zijn, naar OC De Linde in Sint-Eloois-Vijve verhuisd.”

“Ik geef die lessenreeks telkens in het voorjaar en het najaar. Wie even een kijkje wil komen nemen, is welkom op de volgende les op donderdag 17 oktober om 19 uur. Schilderen op zijde vergt wel een speciale aanpak en ik probeer de deelneemster zo goed mogelijk te begeleiden bij het kiezen van een onderwerp, de kleurschakeringen en het maken van de verf. Sommigen kiezen voor het schilderen van sjaals, onderleggers voor op tafel, een schilderij. Er is echt een brede waaier aan mogelijkheden. Eens het werk af is, wordt het nog gefixeerd omdat het bestand zou zijn tegen het zonlicht”, besluit Liane. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier