Nog meer slecht nieuws voor het Kortrijks Lyrisch Toneel

Een beeld van het Kortrijks Lyrisch Toneel voor corona losbrak. © EDB
Redactie KW

Nadat de operette ‘De Lustige Weduwe’ in maart geannuleerd werd wegens de coronamaatregelen moet het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel (KKLT) nu ook de musical ‘Oliver’, die in oktober opgevoerd zou worden, annuleren.

“We leverden al heel wat inspanningen om de prachtige musical ‘Oliver’ in oktober te brengen”, vertelt voorzitter Guy Leleu. “Door de grote onzekerheid en doordat we ons onmogelijk kunnen voorbereiden, moesten we echter met heel veel spijt ook deze vertoning annuleren. We hebben geen ruimte om te repeteren, wat trouwens überhaupt niet mag. Een dergelijke musical vraagt zeker minstens 40 repetities.”

De abonnees en de andere bezoekers zullen aangeschreven worden om hen op de hoogte te brengen. “We hebben een trouw publiek, dat nog steeds groeit. We tellen jaarlijks tussen de 4.500 en de 5.000 bezoekers.”

De Lustige Weduwe

Een deel van de kosten die gemaakt werden voor de operette ‘De Lustige Weduwe’ zullen kunnen gerecupereerd worden wanneer die operette zal gespeeld worden in de loop van volgend seizoen. “Het decor is er nu en kunnen we dan gebruiken.”

Meer dan 100 jaar

KKLT ontstond 61 jaar geleden door een fusie van het Lyrisch Theater en de Vlaamse zonen. Die verenigingen bestonden al ruim 40 jaar. “Daardoor kunnen we stellen dat de werking al ruim 100 jaar bestaat. In die tijd maakte onze organisatie ook al de oorlog en de vernieuwing van de Schouwburg mee, waardoor er dus ook niet gespeeld kon worden. KKLT zal ook de coronacrisis overwinnen”, klinkt het bij het bestuur, dat zich nog meer wil inzetten. “Na de stopzetting van het operettegezelschap in Roeselare is het KKLT nog één van de weinige culturele gezelschappen die op dit vlak binnen Vlaanderen actief is. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.