Nog maar eens de wegverzakkingen in de Molenstraat in Wervik

Redactie KW

De wegverzakkingen in de drukke Molenstraat (N311) worden steeds maar groter en dieper.

De situatie werd nogmaals aangekaart tijdens de gemeenteraad. Dit keer door nieuwkomer Kristof Vandamme (CD&V). De situatie ter hoogte van de sociale flats De Klimop is zeer slecht. Bijkomend zijn er iets verder ook wegverzakkingen ter hoogte van Tattoo Jelke en café Lusterke.

“De situatie is echt schandalig”, aldus Kristof Vandamme. “We willen zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen, maar voor de vele zwakke weggebruikers is het daar gevaarlijk. Hopelijk komt er zo snel mogelijk een oplossing. Nu zijn er fietsers die om die wegverzakkingen te ontwijken op het voetpad rijden.”

Het gaat om een gewestweg. Het structureel onderhoud wordt altijd maar verschoven naar nu uiteindelijk 2020. “We zaten in oktober samen met het Agentschap Wegen en Verkeer en kregen daar te horen dat de aanbesteding van de werken voor dit jaar is”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A). “In afwachting hebben we een tijdelijke oplossing gevraagd.”

De heraanleg van de Molenstraat dateert ondertussen al van het jaar 2000. Het asfalt maakte na de rioleringswerken plaats voor een rijbaan in betonstraatstenen. Er verscheen in 2014 in De Krant van West-Vlaanderen een eerste artikel over die verzakkingen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier