Nog maar 900 plaatsjes meer vrij voor zesde editie van Kerstloop in Brugge

We zien Miet Haeck, Robert Fraeyman en Dany Van Eenooghe van ViGe Noordzee en Annick Lambrecht, schepen van sport, en organisator Ivan Degrieck. © GDM
Redactie KW

Schepen van sport Annick Lambrecht en organisator Ivan Degrieck stelden dinsdagvoormiddag de zesde kerstloop van Brugge voor in de salons van het gemeentehuis.

Spectaculaire wijzigingen werden er niet aangekondigd. “Vorig jaar benaderden we bijna de perfectie” aldus Ivan Degrieck. “Ook dit jaar gaan we de nadruk leggen op de veiligheid van de wedstrijd. We gaan niet minder dan 200 seingevers voorzien op de kruispunten. We investeerden ook in twee AED-toestellen. Het wordt wel de laatste keer dat we gebruik kunnen maken van de Beurshalle. Het jaar 2017 dient zich op dat vlak dan ook moeilijk aan.”

Enkele topsporters hebben hun deelname al bevestigd. Marino Vanhoenacker, Jens Keukeleire en Sven Vanthournhout zullen aan de start staan. “Er komen nog een paar vedetten maar vandaag kan ik daar nog geen namen op plakken omdat de onderhandelingen nog bezig zijn. Wel willen we deze editie ViGe Noordzee in de kijker plaatsen. Dit is een sportvereniging die de integratie van blinden en slechtzienden door sportbeoefening wil verbeteren. Door deze kerstloop wordt het goede doel zeker niet uit het oog verloren. De laatste 5 jaar werd er voor niet minder dan 70.000 euro uitgedeeld aan verschillende projecten van het goede doel,” besluit hij.

Wie erbij wil zijn, moet zich haasten. Er worden maar 5.000 atleten toegelaten en voor het ogenblik staat de teller op 4100 inschrijvingen. Dit wordt dus ongetwijfeld ‘vollen bak’ op 9 december. Inschrijven en meer info op de website van de Kerstloop: www.lopenvoorhetgoededoel.be

(GDM – Foto GDM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.