Nog maar 200 aanwezigen toegelaten in Oostendse strandbars

De beslissing is een streep door de rekening van de vele strandbars. © (Foto JRO)
Redactie KW

Strandbars in Oostende mogen vanaf woensdag nog maar 200 aanwezigen toelaten. Dat besliste de burgemeester om de spreiding van het virus tegen te gaan.

Nadat de Stad Oostende bijkomende maatregelen nam omtrent het dragen van een mondmasker op openbaar domein binnen de bebouwde kom en het verplicht dragen van een mondmasker bij taxichauffeurs en hun passagiers, neemt de stad nu ook de beslissing om maximum 200 aanwezigen toe te laten in de strandbars. Daarnaast moeten ze ook hun meubilair herschikken zodat er nooit meer dan tien mensen samen kunnen zitten. “Doordat we een stijging merken in het aantal besmettingen in de stad moeten we dergelijke maatregelen nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De nieuwe regel gaat in vanaf vandaag (woensdag)”, klinkt het bij het kabinet van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

Eerder werden al maatregelen genomen door het lokale bestuur en door de hogere overheden. Zo moet het personeel steeds een mondmasker dragen, moeten gasten een mondmasker dragen als ze zich verplaatsen en mogen ze het pas afnemen als ze neerzitten. Die regel geldt overal binnen de bebouwde kom van de stad, ook op het strand en zeker ook in de strandbars. Gasten in strandbars mogen ook niet blijven recht staan, ze moeten neerzitten aan tafel. Daarnaast zijn er ook geen dj’s toegelaten. Oostende telt tien strandbars.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten