Nog geen zicht op invloed van werken nieuw stadhuis op dinsdagmarkt in Roeselare

De marktkramers kenden al niet de makkelijkste periode. Er heerst bezorgheid over de invloed van de werken aan het nieuwe stadhuis. © a-SB
Redactie KW

Maandagavond vond de Roeselaarse gemeenteraad plaats en dit voor het eerst op de Trax-site. Filip Deforche bracht de bezorgdheid van de marktkramers over het behoud van de dinsdagmarkt op de agenda.

De Roeselaarse gemeenteraad vond plaats in de concertzaal van Trax. Minister Nathalie Muylle (CD&V) en raadslid Frederik Declercq (N-VA) waren verontschuldigd.

Het was Filip Deforche (Vlaams Belang) die de debatten mocht openen met een vraag over de toekomst van de Roeselaarse dinsdagmarkt. Blijkbaar heerst bij de marktkramers een grote bezorgdheid, zeker nu straks ook de werken aan het nieuwe stadhuis zullen beginnen en de Botermarkt als werfzone zou fungeren.

Werfzones

Schepen Tom Vandenkendelaere (CD&V): “Eind dit jaar willen we het voorontwerp van het nieuwe stadhuis hebben. De werfzone zal zeker een stuk van de Botermarkt innemen en ook de langs de kant van de Grote Markt zal er gewerkt worden. Maar we zullen pas de impact kennen eens we het ontwerp definitief voor ons hebben. We zullen ook rekening moeten houden met mobiliteit en met de omliggende functies. Het spreekt voor zich dat de organisatie van de wekelijkse markt willen behouden en dat we dat samen met de betrokkenen zullen bekijken. Eens we verdere uitwerking gemaakt hebben, dan zullen we de concrete vragen kunnen beantwoorden. We zijn nog in volle voorbereiding van de ontwerpfase. De bezorgdheid van de marktkramers had ons ook al bereikt. We houden er dus zeker rekening mee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier