Nog geen zekerheid over donderdagmarkt in Oostende

© JRO
Redactie KW

De Nationale Veiligheidsraad gaf groen licht voor de heropstart van de markten in open lucht vanaf maandag 18 mei. In Oostende buigt het stadsbestuur zich nu over de situatie, er is nog geen positief advies.

Oostende heeft zowel markten op donderdag en zaterdag als op zondag. “Momenteel is bij ons nog niets beslist”, liet schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA) ons woensdag weten na de persconferentie van de Veiligheidsraad. “We zijn alles momenteel nog aan het bekijken met de coördinatie-cel.”

Nog vraagtekens

“Op donderdag is er op een normale marktdag ruimte voor 95 marktkramen, op zaterdag (groenten- en fruitmarkt) zijn dat er 30 en op zondag (bloemenmarkt) zijn dat er 2. We proberen nu te achterhalen of we, mits het garanderen van de veilige afstand tussen de marktkramen, hetzelfde aantal kramen kunnen behouden als op een normale marktdag. Voor zaterdag en zondag moet dat al zeker lukken. Voor donderdag zijn er nog enkele vraagtekens. Het stadsbestuur zal daarin een beslissing nemen volgens het advies van de coördinatie-cel. In principe zou die beslissing er moeten komen nog voor de donderdagmarkt volgende week. Op het eerste zicht zou er een markt moeten kunnen komen op donderdag 21 mei.”

Wat met de viskraampjes?

Ook over de viskraampjes op de Visserskaai was er nog enige onduidelijkheid. “In principe mochten zij op maandag 11 mei al openen aangezien zij onder ambulante handel vallen en niet onder markten. Maar heel wat mensen wachten nog af omdat ze eigenlijk vooral leven van het toerisme in de stad”, aldus de schepen. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier