Nog geen stormloop voor vakantiehuisjes aan zee in krokus

Hannes Hosten

In de Ardennen en in Limburg loopt het storm voor vakantiehuisjes voor de krokusvakantie. Aan de kust is daar (voorlopig?) niets van te merken.

“Als je het vraagt naar de boekingen van vakantiehuisjes en -appartementen voor de krokusvakantie in onze aangesloten kantoren aan de kust, is het antwoord niet eenduidig”, zegt Geert Bonhomme van CIB Vlaanderen, de beroepsorganisatie van de vastgoedsector. “Sommigen spreken van iets meer boekingen dan vorig jaar, anderen van iets minder. Er is geen lijn in te trekken. Van een stijging sinds het overlegcomité van vrijdag, toen buitenlandse reizen werden verboden, is ook geen sprake.”

“De krokusvakantie is voor de kust traditioneel wat minder dan de andere vakanties. Mensen trekken dan meer naar de zon of gaan skiën. Dit jaar is dat niet mogelijk, maar we zien daar geen effect van op de boekingen van vakantiehuizen en -appartementen. Het is natuurlijk nog ruim twee weken. Het kan nog veranderen”, aldus Geert Bonhomme. “In de zomer-, herfst- en kerstvakantie zagen we het aantal boekingen wel toenemen. Ik denk wel dat er in de krokus meer volk dan anders zal zijn aan de kust, zeker als het weer meezit. veel eigenaars van tweede verblijven zullen wel naar zee komen.”