Nog geen stormloop op openlucht zwembad in Izegem: maximum 350 personen toegelaten, maar het waren er nog geen 100

Zusjes Oona Goossens (10) en Nora Mullebrouck (5) uit Ingelmunster genoten met volle teugen.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Zusjes Oona Goossens (10) en Nora Mullebrouck (5) uit Ingelmunster genoten met volle teugen.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Woensdagnamiddag kon er voor het eerst een recreatieve duik genomen worden in het openluchtbad in Izegem. Er waren 350 zwemmers toegelaten, maar er kwam slechts een fractie van opdagen. Komend weekend kun je opnieuw een plaatsje reserveren.

In niet-coronatijden gaat het zwembad normaal open om 14 uur, nu was er tijdslot voorzien van 15.30 tot 17.30 uur.

Dat er geen massale toeloop was, verbaasde ook Davy Grymonprez van de sportdienst niet. “We hebben pas laat gecommuniceerd, omdat we zelf pas laat wisten waar we exact aan toe waren. Vorig jaar lieten we maar 100 zwemmers toe, nu hebben we rekening gehouden met de ruimte die we buiten toch wel hebben en mogen er 350 per tijdslot een duik nemen. Als je hier 100 mensen op de buitenweide toelaat, zie je ze echt waar niet lopen”, horen we van Davy.

Komende zaterdag en zondag kan er ook recreatief gezwommen worden

“Binnen is het aantal zwemmers beperkt tot 70. Mensen kunnen dus reserveren, maar gezien er deze middag nog ruimte vrij was, mocht je je ook gewoon aanmelden aan de balie. Dat de opstart rustig verloopt, vinden wij natuurlijk niet erg. Zaterdag kan er opnieuw gezwommen worden van 14 tot 17.30 uur en op zondagvoormiddag van 10.30 tot 12.45 uur. Vooral die zondagvoormiddag blijkt populair te zijn.”

Ondertussen zijn ook de redders weer op post. “In een normaal seizoen heb ik elf jobstudenten die samen met onze vaste mensen de dienst uitmaken. Vorig jaar had ik daar maar de helft van nodig om rond te geraken. Nu starten we midden de examens, maar toch vinden we voldoende mensen. Vandaag is hier nu één jobstudent in combinatie met iemand van de vaste mensen aan de slag. Het water heeft al mooi 24,5 graden, het is opgewarmd met behulp van warmtepomp en zonne-energie.”

Izegemse skatevrienden ravotten graag in het water

 © Frank Meurisse
© Frank Meurisse

Deze guitige bende ging maar al te graag op de foto. Je herkent v.l.n.r. Patrycja Foris (10), Sophia Maris (10), Yanina Kino (11), Joran Denneweth (14), Iani Temmerman (11) en Joaquin Claeys (12). “De meisjes ken ik van op school, de jongens van op het skatepark”, doet Yanina als jonge woordvoerster van dit vriendengroepje uit de doeken. “We amuseren ons hier rot. Reserveren hebben we zelf gedaan, zonder de hulp van de ouders. En als er plaats is, willen we zaterdag opnieuw komen. We ravotten wat in het water en ook de springplank is natuurlijk erg cool.”

Roeselaarse durfals doen acrobatentoeren vanop de springtoren

 © Frank Meurisse
© Frank Meurisse

Ook stoere jongens mogen niet ontbreken in een zwembad en aan die beschrijving voldoet dit zestal. “Wij zijn van Roeselare, maar komen liever hier zwemmen. In open lucht is leuker.” Dat demonstreren ze ook door halsbrekende toeren uit de voeren vanop de springtoren. Je herkent v.l.n.r. Quinten Verhoeven (14), de broers Jesse (15) en Mille (13) Naert, Keano Vandendriessche (13), Yentl Parmentier (14) en Jayden Verhoeven (10).

Zusjes Vanneste (Meulebeke): ”Zwemtechniek van onze kinderen had een onderhoudsbeurt nodig”

 © Frank Meurisse
© Frank Meurisse

Zussen Tine (rechts) en Lien Vanneste hadden hun kroost mee gebracht. “Hun zwemtechniek had een onderhoudsbeurt nodig nadat ze maandenlang het water niet in konden”, klinkt het. Tine is mama van Maurice (7) en Charles (5) Dobbels, Lien van Ella-Marie (8) en Juliette (5) Michielsens. “In Meulebeke en Waregem zijn er werken aan het zwembad, in Roeselare was het volzet, dus belandden we hier. Het is al geleden van voor we mama werden dat we hier nog eens kwamen zwemmen. Het is hier ondertussen ook helemaal veranderd in al die jaren.”

Gewezen slager Luc Porte (Emelgem) komt genieten met zijn dochter en kleinzoon

 © Frank Meurisse
© Frank Meurisse

Drie generaties zwembadgenot. Slager Luc Porte is een bekend gezicht in het Izegemse zwembad en hij was ook maar te blij weer eens met zijn dochter Gaye Porte en kleinzoon Ward Gevaert (6) een verkwikkende duik te kunnen nemen. “Ik had lang een slagerij in de Prinsessestraat, daar woont mijn dochter nu”, doet hij uit de doeken. “Ik ben hier inderdaad kind aan huis en het doet deugd om terug te zijn. En mijn kleinzoon zien genieten, daar doe je het als opa toch voor”, klinkt het met een brede glimlach.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.