Nog geen nieuw dossier voor verkaveling in Babilliestraat in Roeselare

Deniza Miftari vroeg zich af hoe het nu zat met de komst van een verkaveling in het Bergmolenbos. © (foto SB)
Redactie KW

De Groen-fractie in de gemeenteraad is bezorgd om de verkaveling die er mogelijk komt in de Babilliestraat, vlakbij het Bergmolenbos.

“Deze zomer is het drie jaar geleden dat Roeselare door deze plannen werd opgeschrikt”, zegt Deniza Miftari van Groen. “Terecht waren de vele opmerkingen van milieu- & natuurverenigingen en verontwaardigde burgers dat dit daar helemaal niet hoorde. In eerste instantie moest het stadsrandbos daar tot zijn volle ontwikkeling komen. Momenteel gonst het van de geruchten. Wekelijks worden wij als groene partij hierover aangesproken. Er zouden ook op het terrein bewegingen zijn, de kantoren van de ontwikkelaar zouden daar gevestigd worden, het huurcontract werd opgezegd… En er zou een nieuw voorstel worden ingediend. Is dat reeds gebeurd en overweegt de stad tot aankoop van dit terrein over te gaan?”

Schepen Nathalie Muylle reageerde kort: “Wij horen die geruchten ook, maar op vandaag is vanuit de dienst stedenbouw geen enkele aanvraag gekend. We hebben contact genomen met de huidige huurder, die heeft nog een contract tot eind juni. De eigenaars hebben daarna twee mogelijkheden. Als ze daar een kantoor willen, moeten ze een functiewijziging vragen. Men kan het ook laten leegstaan. We wachten af wat er na 30 juni gebeurt. De mogelijkheid om als stad tot aankoop over te gaan, zullen we bekijken in functie van de meerjarenplanning.”

(VVHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier