Naam nieuw zwembad geplaatst, maar nog geen openingsdatum

Sinds woensdag prijkt de nieuwe naam op het nieuw stedelijk zwembad aan de Northlaan.©Peter MAENHOUDT Peter Maenhoudt
Sinds woensdag prijkt de nieuwe naam op het nieuw stedelijk zwembad aan de Northlaan.©Peter MAENHOUDT Peter Maenhoudt
Gillian Lowyck

Deze week werden de letters ‘zwembad Brigitte Becue’ bevestigd aan de gevel van het nieuwe zwembad. De werken gaan goed vooruit, maar voorlopig is er nog geen datum voor de opening.

In het nieuwe zwembad aan de Northlaan komt een wedstrijdbassin van 50 meter, een multifunctioneel bad en een recreatiezone met twee baden, een familieglijbaan, een interactieve glijbaan waarbij er verschillende thema’s mogelijk zijn – zoals jungle of kerstmis – , een klimwand en water- en speelelementen. Er is een wellnessprogramma met twee hottubs en whirlpool buiten, een sauna en whirlpool binnen.

Leuke extra: in het recreatiegedeelte is ook een bar, waar je dus iets zal kunnen drinken terwijl de kinderen zich uitleven. Boven het zwembad is de cafetaria met grote vergaderzaal voor verenigingen en een groot terras. Er is een kiss and ride voorzien voor de ingang van het zwembad in de Northlaan en 59 parkeerplaatsen voor bezoekers van het zwembad.

Datum wordt bewust niet gecommuniceerd

Deze week werden de letters ‘zwembad Brigitte Becue’ bevestigd aan de ingang van het zwembad. “Voorlopig hebben we nog geen datum voor opening”, zegt bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA). “We hebben wel een datum in ons hoofd maar communiceren die bewust niet. We hoeden ons voor onverwachte problemen, zoals die er altijd zijn bij een groot project zoals dit. Maar we zijn niet gehaast. Als het niet in orde is, dan gaat het niet open.”

De werken gaan vandaag wel goed vooruit. “Klopt, die werken gaan eigenlijk altijd wel goed vooruit maar er waren even een paar problemen. En als dat niet honderd procent letterlijk en figuurlijk waterdicht is, dan moet dat eerst opgelost worden. Dan vindt men mij lastig en ambetant, maar het moet in orde zijn.”

Het is dus nog even wachten op de opening van het zwembad, maar wat er nu al vaststaat is dat het een feestelijke opening zal zijn. “Dat hangt natuurlijk wel af van de coronamaatregelen. Maar we gaan er ook geen begrafenis van maken hé, het is tenslotte een aanwinst voor de stad”, lacht Anseeuw tot slot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier