Op Kerknet staat te lezen dat het voor het bisdom Brugge "erg onwaarschijnlijk is dat de vieringen van de eerste en plechtige communies zullen kunnen doorgaan zoals gepland". Er zal wel alles aan gedaan worden om de vieringen nog dit schooljaar te laten plaatsvinden, klinkt het.

Geen Palmzondag

Geert De Kerpel zegt zaterdag dat de Belgische bisschoppenconferentie hierover nog geen enkele beslissing heeft genomen. De huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus gelden tot en met 5 april, en de Belgische bisschoppen beslisten dat tot dan geen doopsels en kerkelijke huwelijken mogen doorgaan. Maar voor de periode daarna moeten de richtlijnen van de overheid afgewacht worden.

Duidelijk is wel dat Palmzondag op 5 april niet zal doorgaan. Over het verloop van de rest van de Goede Week wordt volgende week beslist. Over de communies is het nog veel te vroeg om iets te zeggen, vindt De Kerpel, omdat niemand weet welke maatregelen na 5 april van kracht zullen zijn. "We wachten de richtlijnen van de overheid af", klinkt het zaterdag.

(Belga)

Op Kerknet staat te lezen dat het voor het bisdom Brugge "erg onwaarschijnlijk is dat de vieringen van de eerste en plechtige communies zullen kunnen doorgaan zoals gepland". Er zal wel alles aan gedaan worden om de vieringen nog dit schooljaar te laten plaatsvinden, klinkt het.Geert De Kerpel zegt zaterdag dat de Belgische bisschoppenconferentie hierover nog geen enkele beslissing heeft genomen. De huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus gelden tot en met 5 april, en de Belgische bisschoppen beslisten dat tot dan geen doopsels en kerkelijke huwelijken mogen doorgaan. Maar voor de periode daarna moeten de richtlijnen van de overheid afgewacht worden. Duidelijk is wel dat Palmzondag op 5 april niet zal doorgaan. Over het verloop van de rest van de Goede Week wordt volgende week beslist. Over de communies is het nog veel te vroeg om iets te zeggen, vindt De Kerpel, omdat niemand weet welke maatregelen na 5 april van kracht zullen zijn. "We wachten de richtlijnen van de overheid af", klinkt het zaterdag. (Belga)