Nog eens 14 medewerkers van Colruyt-winkel testen positief op coronavirus

24 medewerkers van de Colruyt-winkel in Kuurne raakten besmet met het coronavirus. © Olaf Verhaeghe
Redactie KW

Nadat eerder al bekend raakte dat 10 medewerkers van het Colruyt-filiaal in Kuurne besmet waren met het coronavirus, zijn daar nu nog eens 14 medewerkers bijgekomen. Er werden meer dan 100 mensen getest, laat persverantwoordelijke Yana Morren weten aan De Krant van West-Vlaanderen.

Vrijdag raakte bekend dat op minder dan een week tijd liefst tien positieve coronabesmettingen waren opgedoken in het Kuurnse filiaal van Colruyt. Daarop besliste de winkel om alle 70 personeelsleden in thuisquarantaine te plaatsen en een grootschalige testronde te organiseren.

14 extra positieve tests

De resultaten van die tests zijn nu bekend. “Naast de tien personeelsleden die op voorhand al positief testten, hebben we ervoor gezorgd dat meer dan 100 medewerkers zich meteen konden laten testen”, zegt persverantwoordelijke Yana Morren van de Colruyt Group. “Hiervan hebben nog eens 14 medewerkers positief getest. Deze mensen vertonen geen symptomen.”

De 100 mensen die zich extra lieten testen, zijn behalve vaste medewerkers van de winkel ook interimmers, jobstudenten en andere medewerkers van de Colruyt Group die hadden bijgesprongen in de winkel.

Goede gezondheid

“Belangrijk om hierbij te onderstrepen is dat al onze medewerkers in een goede gezondheid verkeren”, benadrukt Yana Morren. “Er is geen reden tot paniek. Lange tijd was er geen of onvoldoende testcapaciteit in België. Er is nog steeds onvoldoende testcapaciteit om iedereen te testen, maar er gebeuren ondertussen wel meer testen. Er worden dan ook meer besmettingen vastgesteld zonder het hebben van symptomen.”

Nog volgens de persverantwoordelijke neemt de Colruyt Group heel wat maatregelen om het risico op besmetting zo veel mogelijk te beperken. “We moeten met z’n allen, medewerkers én klanten, waakzaam blijven en snel optreden. Onze medewerkers dragen sinds geruime tijd ook allemaal – verplicht – een mondmasker op de werkvloer. We hebben dus zeer snel en doortastend opgetreden. Net omdat de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, samen met die van onze klanten, onze absolute prioriteit is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten