Nog een laatste poging om twee vermiste duikers te vinden

© (Foto Belga)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Momenteel is een zoekactie aan de gang op zee naar twee vermiste duikers. Daarbij werd ook een NH-90-reddingshelikopter ingezet. Het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) coördineert de zoekactie vanuit Oostende.

Met man en macht wordt sinds deze namiddag gezocht naar twee vermiste duikers. Zij gingen in het water op de grens tussen België en Frankrijk, zo’n twaalf à vijftien kilometer van de kust. Het zou gaan om een man en een vrouw die doken naar een wrak.

“Er was even sprake van om de actie stop te zetten rond 20.30 uur, maar er is besloten om toch nog een laatste poging te ondernemen om hen te vinden”, zegt Eva Descamps van het MRCC. Omdat de duikers vlak op de grens met Frankrijk doken naar een wrak, werd ook het MRCC van Cap Gris-Nez in Noord-Frankrijk op de hoogte gebracht.

Het wrak zou erg populair zijn bij recreatieve duikers. Er werden zondagnamiddag verschillende reddingsboten en een helikopter ingezet. Zij speurden het water af zoek naar de twee vermiste hobbyduikers. Er vond rond 18 uur ook een speciale duik plaats met verschillende professionele duikers. De boten stoppen met zoeken, maar de helikopter zal het gebied nog tot middernacht afzoeken met infraroodcamera.

Nog een laatste poging om twee vermiste duikers te vinden
© (Foto JRO)

Naast de NH-90-reddingshelikopter worden ook reddingsboten ingezet bij de zoekactie. Of het om Belgische duikers gaat kan nog niet bevestigd worden. Het MRCC bevestigd wel dat het om een man en een vrouw gaat.

(JR/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.