Nóg een Izegemse zomerbar: Ibizegem opent in Emelgem

Dominique en Gery Stove en Patrick Boudry runnen Ibizegem. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Izegem heeft straks drie zomerbars. Na Kastello (kasteel Ter Wallen) en Den Hof (kasteel Blauwhuis) zal in de Vijfwegenstraat 30 tussen Karizma en Patjes Pub straks een strand gecreëerd worden. De zomerbar zal als Ibizegem door het leven gaan.

Ook het business- en eventcenter Karizma van de broers Gery en Dominique Stove voelde de coronacrisis. “We hebben een 20-tal reservaties moeten annuleren”, klinkt het. Maar ondertussen werd ook verder gebrainstormd en de broers pakken samen met Patrick Boudry van het achterliggende Patjes Pub uit met een zomerbar.

De naam Ibizegem verklapt al welke sfeer er gecreëerd zal worden. “We voeren hier zand aan en we kleden alles in het wit aan. We hebben ook het grote voordeel voldoende ruimte te hebben. Zowat 400 vierkante meter zodat we de sociale afstand kunnen garanderen. We werken met twee bars. Eentje in Patjes Pub, eentje in Karizma. We zullen een vijftal zelfgemaakte cocktails serveren, bieden de betere tapas aan en je zult hier ook kunnen genieten van overheerlijke ambachtelijke ijsjes. Ook de courante dranken zijn hier uiteraard verkrijgbaar.”

Dat er nu al drie zomerbars in Izegem zijn, ziet Dominique Stove niet als een probleem. “Integendeel, we gaan zelfs samenwerken en samen reclame maken. Hoe meer volk er naar Izegem komt of in Izegem blijft, des te beter.”

“Iedere zomerbar heeft ook zijn eigen stijl. In Kastello zit je temidden de natuur, Den Hof wil een Oostenrijkse sfeer creëren met de chalets en wij mikken hier op het Ibiza-gevoel. Bij ons zal er uiteraard muziek zijn, maar die zetten we zeker niet te luid. De mensen moeten in hun bubbel nog wat kunnen babbelen ook.”

Zomerbar Ibizegem zal geopend zijn van 10 juli tot en met 16 augustus.

Voor de exacte openingsuren: www.ibizegem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier