Nog drie kandidaten voor Warmste Supporter Veekaa

Christof Decraene

Samen met sponsor Iso Protect uit Moorsele ging voetbalclub KV Kortrijk de voorbije twee maanden op zoek naar supporters met het hart op de juiste plaats. Uit de talrijke kandidaturen werden drie fans gekozen die zich de komende vier maanden elk voor een sociaal project zullen engageren om de nodige fondsen in te zamelen. Wie het meeste geld inzamelt, wordt De Warmste Supporter.

KV Kortrijk draagt communitywerking hoog in het vaandel en laat dit opnieuw blijken met de actie De Warmste Supporter. Daarbij nemen fans het peterschap op zich om zich voor een sociaal project in te zetten. Maxime Servaege (62) is een rasechte Kortrijkzaan en komt op voor De Sportschuur. Dat is een loods, gelegen op het domein van de KVK Jeugdacademie, die gerenoveerd moet worden en waar later diverse voetbalwerkingen en sociale projecten van KVK kunnen plaatsvinden.

“Ik vind dit een heel mooi initiatief”, zegt Maxime Servaege, die al sinds zijn 5 jaar eerst van Stade en na de fusie van KV Kortrijk fan is. “Ook mijn echtgenote Marijke Vandevelde helpt mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het is de eerste keer dat ik mij voor een sociaal project inzet, maar ik weet hoe ik het de komende weken en maanden moet aanpakken. Ik ben lange tijd voorzitter geweest van liefhebbersvoetbalploeg VK Heule en ik weet dus hoe ik naar sponsoring op zoek moet”, aldus Maxime, die ook voorzitter is KVK-supportersclub Centrum.

Gino Derveaux

Buurtsport Kortrijk is het tweede sociaal doel en organiseert sport- en spelactiviteiten in verschillende aandachtsbuurten en scholen in Kortrijk met specifieke aandacht voor de meest kwetsbare kinderen en jongeren. Voor dat project neemt Martin Verfaille, voorzitter van supportersclub KVK Oost, het peterschap op zich. “Buurtsport is ook gelinkt aan wijlen Gino Derveaux, die als straathoekwerker met zijn Red Side Academy jongeren van straat en uit de criminaliteit hield. Ik heb Gino leren kennen bij SV Kortrijk, toen hij délégué was van de U17, de ploeg waarin mijn zoon voetbalde. Hij ging op verplaatsing altijd met mij mee in de wagen. Ik heb een plannetje in gedachten om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Een exact bedrag wil ik er niet opkleven, maar ik weet nu al dat elke euro die ik mag schenken mij én vele anderen gelukkig zal maken.”

“Ik heb als kind ervaren hoe het voelt om in een sportclub geweigerd te worden omwille van een beperking” – Thany Velghe

Wevelgemnaren Thany Velghe (22) en haar vriend Jeffrey Olivier zijn de jongsten van het gezelschap. Zij zullen zich inzetten voor het wandel- en G-voetbal. “Ik heb een beperking aan mijn rechterhand en heb als kind zelf ervaren hoe het voelt om daardoor geweigerd te worden in een sportclub. Ik vind het dus heel belangrijk dat een kind dat wil voetballen, maar niet in een gewone voetbalclub terecht kan, toch de kans krijgt om te shotten. Ik hoop dat door deze actie alle sociale projecten in een positief daglicht zullen staan, want daar is nu veel te weinig aandacht voor.”

Het ingezamelde bedrag wordt integraal aan het project geschonken. Het bedrag van het project dat het meeste geld opleverde, wordt door sponsor Iso Protect nog eens verdubbeld. Eind april moet de winnaar gekend zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.