Nog drie extra besmettingen bij Ardo; 27 personeelsleden ondergaan maandag een tweede test

Wouter Vander Stricht

Eind vorige week raakte al bekend dat er twee personeelsleden uit ‘de wortelwasserij’, officieel Ardo E. Haspeslagh, besmet waren met Covid-19. Alle andere personeelsleden werden nu getest. In totaal werden nog drie besmettingen vastgesteld, maar het gaat om collega’s die niet op dezelfde subafdeling werken. “In totaal tellen we nu vijf besmettingen op 32 werknemers. De afdeling blijft gesloten. De negatief geteste mensen blijven ook thuis en worden komende maandag opnieuw getest”, aldus Tijl Goens.

Tijl Goens, regiodirecteur voor België, Nederland en Duitsland bij de Ardo Group: “Vorige week hebben we de afdeling al gesloten. Die bestaat uit drie subafdelingen en de besmettingen van de twee personen situeerden zich in de kistenhersteldienst. De zeven andere collega’s daar werden ook getest, die bleken allen negatief.”

Maar ook het personeel van de andere subafdelingen die in hetzelfde gebouw huizen werden proactief getest. Van de 23 mensen daar testen 20 negatief, maar ook drie positief. “We weten natuurlijk niet waar de besmettingen zijn opgelopen, gezien we hier binnen het bedrijf ook strikte maatregelen opleggen en ook uitvoeren. Maar we nemen niet het minste risico.”

De afdeling blijft nu zeker al dicht tot volgende dinsdag. “Op maandag 24 augustus gaan de 27 mensen die dus eerder negatief testen opnieuw een coronatest. We willen immers rekening houden met de incubatieperiode. Daarna kunnen we eventueel de activiteiten daar opstarten.”

Nog drie extra besmettingen bij Ardo; 27 personeelsleden ondergaan maandag een tweede test

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier