Nog dit jaar 20 nieuwe trajectcontroles in West-Vlaanderen

Er komen dit jaar trajectcontroles op twintig nieuwe locaties. © belga
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Op 14 plaatsen in onze provincie zullen dit jaar flitspalen vervangen worden door trajectcontroles. Daarnaast komen er ook trajectcontroles op zes nieuwe locaties. Dat maakte Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken bekend op vraag van parlementslid Brecht Warnez.

Elk jaar worden er nieuwe locaties geselecteerd voor de plaatsing van trajectcontroles. Dit jaar zijn dat de Torhoutsesteenweg en de Bruggestraat in Zedelgem en Torhout, de Provinciebaan in Staden, de Brugse Steenweg in Zuienkerke, de Provenseweg/Couthoflaan in Poperinge en de Brugse Baan/Oostendse Steenweg in De Haan.

“De gemeentebesturen hebben deze locaties eind maart goedgekeurd”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “Van zodra de aannemer aan de slag kan, duurt het nog zo’n 6 maanden voor een trajectcontrole operationeel is.” Eén trajectcontrole kost 90.000 euro.

Daarnaast worden op 14 locaties flitspalen vervangen door trajectcontroles. “Het gaat om locaties in Brugge (N009), Diksmuide (N369, N363 en N035), Menen (N058), Ieper (N038 en N336) en Oostende (N313, N038, R031, N318 en N033)”, weet Brecht Warnez. “Zes daarvan zijn al opgeleverd, de overige acht zijn in voorbereiding van uitvoering. Het ultieme doel van al deze ingrepen is veiliger verkeer en minder ongevallen. Daar kan niemand iets op tegen hebben.”

Brecht Warnez.
Brecht Warnez.© gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier