Nog acht kandidaten voor Waregemse dj-battle

Dit zijn de geselecteerde dj's die de finale mogen spelen: vlnr. Olivier De Cock - dj Employerz, Gill Van Maele - dj Feliz, Elise Deprez en Kristof Chanterie als organisatoren, Simon Vansteenkiste - dj Double Trouble en Guillaume Verfaillie - dj Palt & Sepper. Ontbreken op de foto: Cato Duthoy - dj Dutwa, Gilles Derie - dj Denition, Laurens Decraene - dj Lambicious en Ludovic Vandesompele - dj Zodexx. (Foto HDV)
Redactie KW

Na preselecties hebben schepen Kristof Chanterie en Elise Deprez bekendgemaakt welke dj’s op 29 juni mogen aantreden in hun DJ-battle ‘Waregem Draait Door’ en zo kans maken om een set te spelen op het muziekfestival Hype-O-Dream.

Op 12 mei werden er tijdens preselecties in Bar Choque acht kandidaten gekozen uit de 15 inschrijvingen. De jonge dj’s die eind juni het beste van zichzelf mogen geven in Studio Essevee zijn dj’s Dutwa (Cato Duthoy), Denition (Gilles Derie), Double Trouble (Simon Vansteenkiste), Employerz (Olivier De Cock), Feliz (Gill Van Maele), Lambicious (Laurens Decraene), Palt & Sepper (Guillaume Verfaillie) en Zodexx (Ludovic Vandesompele).

“Dit is een unieke kans om op festival Hype-O-Dream te kunnen draaien”

Olivier De Cock (19) uit Desselgem is één van de jongere deelnemers aan de battle en wil zich vooral eens meten met de concurrentie. “Het is een ideaal moment om andere dj’s uit de regio aan het werk te zien en eens feedback te krijgen van elkaar”, zegt hij. “Ik heb wel al wat ervaring op fuiven, zoals op de fuif van Nieuwenhove en Promnight vorig jaar, maar draaien op Hype-O-Dream zou toch wel ongelofelijk zijn.” Olivier moet niet lang nadenken over de zwaarste tegenkandidaat. “Dat is zonder twijfel Zodexx. Ik heb onlangs samen met hem gedraaid en mijn mond viel constant open van verbazing. Ludovic heeft het talent van Freaquency (de winnaar van MNM Start To DJ 2012, red.), maar helaas nog niet de naambekendheid. Met een vierde plaats zou ik zelf al meer dan tevreden zijn”, besluit Olivier.

Waregems publiek

De dj-battle gaat door op vrijdag 29 juni in Studio Essevee vanaf 18 uur. De toegang is gratis, maar om binnen te raken is wel een bandje nodig. Die kunnen verkregen worden bij alle kandidaten, Elise Deprez en Kristof Chanterie. De acht deelnemende dj’s hebben elk 25 bandjes gekregen om mensen warm te maken voor dit dj-event. “Dit doen we om te vermijden dat mensen die niks te zoeken hebben op de wedstrijd zomaar binnen kunnen. We mikken nog altijd op Waregems publiek”, aldus Kristof Chanterie over de wedstrijd die voor het eerst georganiseerd wordt.

Akabe Funk

Naast draaien op Hype-o-Dream staan nog enkele andere prijzen op het spel zoals een publieksprijs, een set op Beatrun en een dj-optreden in café Bar Choque. De presentatie is in handen van Stijn Breda De toegang is gratis en de opbrengst gaat naar het goede doel Akabe Funk, een groep van de scouts voor kinderen met een beperking. (PNW/YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier