Noël organiseert voor het eerst oldskool tuning

We zien Carina Deseure, Caro Vandermijnsbrugghe, Nicolas Vandermijnsbrugghe, Noël Deseure en Alexander Popelier. (foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Op zaterdag 28 augustus wordt in Mesen de eerste oldskool tuning gehouden. Het is Noël Deseure (40) die samen met zijn club instaat voor de organisatie. Noël woonde tot zijn 23ste in Mesen. “Ik weet ook dat er hier niet altijd veel te doen is en dus nam ik het initiatief voor een autohappening”, vertelt hij.

Noël Deseure is vrachtwagenchauffeur en komt nog vaak naar Mesen om er bij zijn moeder Anny Verhoest op bezoek te komen. “De contacten met de burgemeester waren dan ook vlug gelegd. Voor de tuning kunnen we de Mesense markt gebruiken. We rekenen op een 100-tal wagens. Er worden vanaf 16 uur keuringen uitgevoerd door ons team om zo tegen het einde van de happening, omstreeks 21.30 uur, de prijswinnaars bekend te maken.”

Teksten op de deur

Noël is al ruim 20 jaar bezig met het tunen van wagens. “Het begon met mijn eerste wagen, een Opel Astra 2000. En het is niet meer gestopt. Alles wat maar te bekleden valt op en in de wagen wordt ook bekleed”, lacht hij. Ook heeft Noël tot 240 led-lampjes aangebracht in zijn wagen. Opvallend zijn de aangebrachte teksten op de autodeur. “Dit is een hobby die veel tijd en geduld vergt. Let wel, alles van wat we aan de wagen veranderen is volgens de wettelijke reglementering.”

Tijdens de oldskool tuning van 28 augustus wordt ook een kampioenschap subwoofer gehouden. “Hier wordt de trilling van de bas gemeten om te weten wie de beste is.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier