Njam!-chefs Roger van Damme en Peppe Giacomazza present tijdens Lekker Klassiek

Roger van Damme (links) en Peppe Giacomazza. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Maar liefst 3.500 mensen kwamen naar de eerste editie van Lekker Klassiek in augustus 2017. De tweede editie van Lekker Klassiek vindt plaats op zaterdag 25 augustus vanaf 11.30 uur in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Ook deze keer zal niemand minder dan Jef Neve de artistieke leiding op zich nemen. Lekker Klassiek is een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau. Roger van Damme en Peppe Giacomazza zullen alvast van de partij zijn met een héérlijke Brusselse wafel én smakelijke pasta.

Op het domein van De Schorre zullen de bezoekers kunnen genieten van prachtige klassieke muziek in al zijn vormen. Van muzikale straatmuzikanten en solisten tot kleine en grote ensembles op de twee podia én natuurlijk een groots slotconcert met een symfonisch orkest, een koor en sterke solisten. Artistiek leider Jef Neve : “Ik ben verheugd dat ik opnieuw de artistieke leiding van Lekker Klassiek op mij mag nemen. Ik heb alvast heel wat mooie ideeën om het festival verder te laten groeien en uit te bouwen tot een muzikaal culinair topevenement in Vlaanderen. Ik wil het publiek de schatten uit de klassieke wereld laten ontdekken.” Op verschillende podia vind je een waaier aan klassieke muziek en ook doorheen het domein, dankzij verrassend muzikaal straattheater. Jef Neve verzamelde enkele straffe klassieke gezelschappen (O’Brass, Pulse) én solisten (Liebrecht Vanbeckevoort, Peter Bogaert, Amber Docters van Leeuwen, Ana Naqé, Hanne Roos, Anja Van Engeland, Denzil Delaere, Agris Hartmanis).

Het grootse slotconcert wordt meesterlijk gedirigeerd door Dirk Brossé, een vaste waarde op het hoofdpodium om het festival af te sluiten.

Peppe Giacomazza aan het werk.
Peppe Giacomazza aan het werk.© (Foto FODI)

Om niet alleen de oren te strelen, maar ook de smaakpapillen te verwennen, worden heerlijke gerechten geserveerd. Tijdens het festival kan men bij de verschillende foodstands genieten van gerechten op culinair hoogstaand niveau. De bekende topchefs van de culinaire zender njam! zullen ook dit jaar tekenen voor een onvergetelijke ervaring.

Volgende chefs zullen ook ter plaatse zijn : Roger van Damme, Dominique Persoone, Peppe Giacomazza, Michaël Vrijmoed, Jan Buytaert, Jan Tournier, Julie Baekelandt, Manuel Wouters, Dagny Ros Asmundsdottir, Quyên Truong Thi, Steffi Vertriest, Bart Desmidt en Johan Segers. “Wat ik serveer, daar is wekenlang over nagedacht”, zegt Peppe bij J&M Catering in Schelle. “Alles wordt ter plaatse tijdens Lekker Klassiek in Boom klaargemaakt. Pasta moet je à la minute koken, niet vooraf. De combinatie culinair en klassiek vind ik meer dan geslaagd. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor natuurlijk Italiaanse componisten. Ik kom tot rust met klassieke muziek. Na een service zorgt dat voor ontspanning. Vorig jaar stond ik op Tomorrowland, dit jaar ga ik in juli met vakantie en heb ik een drukke augustus, inclusief Lekker Klassiek. Het najaar is ook druk in mijn beide zaken La Botte en Peppe’s. De njam!-opnames doe ik enkel op dinsdag en woensdag.”

Hét gerecht dat Peppe zal serveren op Lekker Klassiek.
Hét gerecht dat Peppe zal serveren op Lekker Klassiek.© (Foto FODI)

Vorig jaar serveerde topchef Roger van Damme pannenkoeken op Lekker Klassiek. Dit jaar opteert hij voor de échte Brusselse wafel. “Er is een verschil tussen een Brusselse en Luikse wafel”, vertelt hij. “De Brusselse wafel is heel luchtig en krokant, een Luikse bevat meer suikerdeeg. Pas na vijf minuten bekom je een goéde wafel, alhoewel dit afhankelijk is van welke machine je gebruikt. En werk je op het vuur of elektrisch. Mensen die een wafelijzer hebben van 100 euro of mensen die werken met een wafelijzer van 1.000 euro. Dat is een groot verschil en daar moet je rekening mee houden wanneer je een wafel bakt. Op het ene wafelijzer gaat het vlugger dan op het andere.”

Roger van Damme droomt van een pannenkoekenhuisje. “Maar een winkel/huisje enkel met pannenkoeken zal niet ideaal zijn. Ik zal er dus nog wafels en smoutebollen moeten in verkopen”, glimlacht hij. Zijn band met klassieke muziek ? “Ik heb waardering voor veel genres van muziek. Ik vind het wel leuk om te luisteren naar klassieke muziek. Muziek op de achtergrond is altijd gezellig, maar niet tijdens de service, dan moet het stil zijn.”

(PADI)

Zaterdag 25 augustus, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom : Lekker Klassiek vanaf 11.30 uur tot middernacht. Tickets en info : www.lekkerklassiek.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.