Nina en Ams zamelen hulpgoederen in voor Gambia

Redactie KW

Nina Maes en haar man Ams Jatta uit Gambia zetten hun schouders onder het project ‘Smilingcoast’, ten voordele van Gambiaanse arme inwoners. Zo organiseerden ze al een Afrikaanse steunmaaltijd en -fuif.

“Alles is grotendeels ten voordele van de bewoners van Mariamakunda, het dorp waar Ams woonde en nog veel familie en vrienden heeft,” vertelt Nina. “De bevolking is er straatarm en kan zeker onze steun gebruiken.” Nina en Ams zijn ondertussen drie jaar bezig om alle hulp voor Gambia te verzamelen. “Ieder jaar gaan we voor een veertiental dagen naar Gambia. Daar geven we goederen aan mensen die het echt nodig hebben”, vertelt Ams.

Container

Naast geld, verzamelen Nina en Ams alles wat bruikbaar is om uit te delen aan de armen. “We willen tweedehandsmateriaal een nieuw leven geven in Gambia. Dat kan vanalles zijn, denk maar aan kledij, fietsen, oude meubelen, rolstoelen, enz…”

Nina en Ams organiseerden in Izegem ook al een maaltijd met party om met de opbrengst een container te kunnen betalen. De vele goederen moeten immers getransporteerd worden, en dat staat in januari op de planning. “Wie ons wil helpen of ideeën heeft kan ons bereiken via nina.maes@hotmail.com of 0466 44 65 58.” (LDE/Foto Jan Stragier)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Roeselare