Nieuwpoortse stadsmedewerkers spelen hoofdrol in originele vacaturevideo

In een krachtige vacaturevideo voeren de eigen Nieuwpoortse stadsmedewerkers een creatieve promotiecampagne om nieuwe verpleeg- en zorgkundigen voor woonzorgcentrum De Zathe warm te maken voor een boeiende job.

Medewerkers WZC De Zathe spelen de hoofdrol in campagnevideo om zorg- en verpleegkundigen te vinden. © foto MVQ

In de nieuwe vacaturevideo dragen de medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe hun missie uit om nieuwe collega’s te vinden. Met een spandoek waarop de namen van alle medewerkers van het woonzorgcentrum staan, doorkruisen ze Nieuwpoort.

Ze figureren op prominente plaatsen zoals het bezoekerscentrum Westfront, het staketsel en het Stadhuis. Zo lanceren deze ‘helden van de zorg’ een warme oproep naar hun toekomstige collega’s. Het grote doek is een subtiele verwijzing naar de nationale actie voor de zorgverleners aan het begin van de coronacrisis.

Nachtverpleegkundige Annick Houck speelde ook mee in de promotievideo en hoopt hiermee heel wat mensen te bereiken. “Een job in de zorgsector is zeker niet te onderschatten. Maar je krijgt er zoveel voor terug. Ik haal er, net zoals veel andere collega’s, veel positiviteit en een zeker gevoel van waardigheid uit. Het is echt mijn passie. Uiteraard hoop ik dat nog vele anderen zich geroepen voelen om deel uit te maken van ons team.”

Knelpuntberoep

Precies omdat de grootste knelpuntberoepen in de gezondheidszorg die van verpleeg- en zorgkundigen zijn, koos het stadsbestuur doelbewust voor een actieve en opvallende campagne.

Burgemeester Geert Vanden Broucke: “Wie goede en gemotiveerde kandidaten wil vinden, moet ‘out of the box’ durven denken. Door de nadruk te leggen op de kracht en het enthousiasme van onze eigen mensen, hopen we ook anderen te inspireren. Onze huidige medewerkers leveren fantastisch, maar ook niet te onderschatten werk. Extra handen zijn dus zeker welkom.”

De opnames voor de vacaturevideo vonden plaats begin september 2020, op een coronaveilige manier voor cast en cameracrew. Het eindresultaat is te zien op de stedelijke website en wordt verspreid via de sociale mediakanalen van Stad Nieuwpoort: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Youtube. Meer info over de vacatures vindt men op jobs.nieuwpoort.be.

(MVQ)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.