Nieuwpoort is olijk duo rijker: Zoë Zeehond en Gust Garnaal

De vakantiegids telt 27 verschillende spelletjes die gericht zijn op kinderen vanaf het 3de leerjaar. © MVP
Redactie KW

In de nieuwe vakantiegids ‘het Kidsproof Doeboek’ nemen de kleurrijke figuren Gust Garnaal en Zoë Zeehond de kinderen mee op ontdekkingstocht door Nieuwpoort.

Stad Nieuwpoort is een olijk duo rijker: Zoë Zeehond en Gust Garnaal. Via originele spelletjes, weetjes en opdrachten inspireren de twee figuren kinderen om Nieuwpoort op een speelse manier te ontdekken.

De vakantiegids telt 27 verschillende spelletjes die gericht zijn op kinderen vanaf het 3de leerjaar, maar ook op jongere kinderen met de nodige begeleiding. In het doeboek komen bekende toeristische troeven aan bod: het staketsel, de Vismijn, het natuurreservaat De IJzermonding, de historische stadskern én het sluizencomplex De Ganzepoot.

Ook minder bekende aspecten worden vermeld en zijn beslist de moeite waard, zoals het vernieuwde provinciedomein De Koolhofput of de Nieuwpoortse reuzentraditie.

Het Gust & Zoë Kidsproof Doeboek kost 5 euro en is verkrijgbaar in het toeristische infokantoor in Nieuwpoort-Bad.

Veelzijdige bestemming

Schepen van Toerisme Ann Gheeraert reageert enthousiast: “Het nieuwe doeboek is een echte meerwaarde voor onze jongste bezoekers. Op een educatieve maar toch speelse manier tonen Gust en Zoë de veelzijdigheid van onze stad en nodigen ze hen uit om dit ter plaatse te beleven.”

Xan Boen van Studio Bix nam het grafisch ontwerp en de vele kleurrijke illustraties voor zijn rekening: “Ik vond het een creatieve uitdaging om de talrijke troeven van Nieuwpoort kenbaar te maken via tekeningen en spelletjes. Gust en Zoë bezorgen veel kinderen ongetwijfeld een extra leuke vakantiebeleving.”

Het Gust & Zoë Kidsproof Doeboek kadert in de nieuwe reeks toeristische brochures waarmee Nieuwpoort zich profileert als veelzijdige en gastvrije bestemming. Andere publicaties zijn het driemaandelijks eventpocket Beleef Nieuwpoort, het nieuwe geïllustreerde stadsplan en het jaarlijkse inspiratiemagazine Nieuwpoort aan Boord, boordevol praktische tips om Nieuwpoort – veilig uit je kot – te beleven.

(MVP)

Info: bij Toerisme Nieuwpoort, Marktplein 7, Nieuwpoort of op www.visit-nieuwpoort.be of toerisme@nieuwpoort.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier