Nieuwpoort is kandidaat om reddingsheli’s uit Koksijde een onderkomen te geven

© (Foto IV)
© (Foto IV)
Redactie KW

Helemaal op het einde van de gemeenteraad in Nieuwpoort, donderdagavond, kwam voorzitter Rik Lips ( CD&V) met een wel heel onverwacht voorstel.

Niettegenstaande er eerder deze week door minister van defensie Ludivine Dedonder werd aangekondigd dat dit jaar nog de ministerraad zal beslissen over de verhuis van de reddingsheli’s van Koksijde naar Oostende, stelde Rik Lips voor dat Nieuwpoort zich kandidaat zou stellen en dat de heli’s perfect in het Kwartier Lombardsijde zouden kunnen gehuisvest worden.

Oostende mag dan wel aanzien worden als de meest aangewezen plaats gezien de centrale ligging, volgens Rik Lips zou dit een meerwaarde kunnen betekenen voor Nieuwpoort. Burgemeester Geert Vanden Broucke is niet tegen en laat weten, zijn licht op te steken bij defensie.

“Wij kunnen de vraag stellen, maar het is tenslotte toch defensie die zal beslissen waar de nieuwe vestigingsplaats van de heli’s komt” zei de burgemeester. In de rand liet de burgemeester ook nog weten dat er plannen zijn om het Kamp van Lombardsijde uit te breiden en dat dit in de toekomst opnieuw een belangrijke basis wordt.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier