Nieuwpoort is al volop in griezelstemming:“wordt een onvergetelijke Halloween”

In Nieuwpoort ligt een reuzepompoen van zo'n 705 kg. © Isabelle Vanhassel IV
Paul Bruneel

280 kleine pompoenen, 130strobalen, heel wat chrysanten en een imposante pompoen van 705 kg werden in het Nieuwpoortse straatbeeld neergepoot naar aanleiding van Halloween. Naast deze opvallende straatdecoratie is er ook gezorgd voor een leuk halloweenprogramma met activiteiten voor jong en oud. Er wordt met Halloween heel wat afgegriezeld in de badstad.

De reuzegrote pompoen wordt zonder twijfel een van de blikvangers aan de kust tijdens Halloween en met uitbreiding de herfstvakantie. “We hebben gezorgd voor een prachtige straatdecoratie met pompoenen en chrysanten, maar de grote pompoen van 705 kg wordt zonder twijfel een blikvanger”, vertelt burgemeester Geert Vanden Broucke. “De pompoen werd speciaal voor de stad gekweekt op een pompoenhoeve in Zottegem en met deze pompoen werd in het Nederlands kampioenschap pompoen kweken in Utrecht een vierde plaats behaald.

Griezelactiviteiten

Halloween wordt steeds populairder en wij spelen daar graag op in. Een belangrijk aspect is dat we jong en oud bereiken en wees maar zeker, het wordt dit jaar in Nieuwpoort een onvergetelijke Halloween.” Het halloweengebeuren start in Nieuwpoort al op vrijdag 29 oktober met een griezelavond in de bibliotheek. Met griezelige verhalen jaagt Lars Desmedt de aanwezigen de schrik op het lijf.

Deze avond is bedoeld voor jongeren tussen 10 en 16 jaar en er zijn vertellingen om 19.30 en 21 uur. De toegang is gratis, maar reserveren vooraf is wel noodzakelijk. Dit kan via 058/ 22 30 40. Op zaterdag 30 oktober wordt het jeugdhuis De Sortie omgevormd tot een halloweenruimte en is er de hallo-teenfuif voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Deze vindt plaats om 14 en om 16.30 uur en wie er bij wil zijn betaalt 5 euro. Hierin zijn twee drankjes en twee hapjes begrepen.

Mix van muziek, theater en special effects

Tickets kunnen worden besteld via www.nieuwpoort.be/hallo-teen. Op zondag 31 oktober is er in het Prins Mauritspark een halloweenspektakel De orde van de Rammenas. Het spektakel biedt een mix van muziek, theater en special effects en duurt 50 minuten. Er zijn voorstellingen om 18 en 20 uur en het programma is bedoeld voor 16-plussers.

Tickets kosten 7 euro en zijn te verkrijgen bij de balie van Toerisme Nieuwpoort. Nog op zondag 31 oktober is er tussen 10 en 12 uur, een halloweenshow in het stedelijk zwembad. Tickets kosten 1,70 euro voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar en 2,30 euro vanaf 16 jaar. Gedurende de hele herfstvakantie wordt de kinderboerderij een sprookjesboerderij en valt er van alles te beleven, samen met Roodkapje, de zeven geitjes en de drie biggetjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier