Nieuwpoort en Koksijde hernemen mondmaskerplicht in krokusvakantie

© IV
© IV
Paul Bruneel

Door de besmettingen die de jongste dagen zijn vastgesteld in Nieuwpoort, waardoor de Vrije Basisschool Stella Maris en het stedelijke zwembad de deuren moesten sluiten, heeft het stadsbestuur van Nieuwpoort beslist om tijdens de krokusvakantie opnieuw een mondmaskerplicht in te voeren. Ook Koksijde neemt deze maatregel.

Iedereen, vanaf 13 jaar, moet op alle publiek toegankelijke plaatsen een mondmasker dragen tussen 8 en 19 uur. Niet enkel in Nieuwpoort, maar ook in Koksijde wordt deze maatregel genomen. Van 13 tot 21 februari van 8 tot 19 uur geldt de algemene verplichting om een mondmasker te dragen overal in Nieuwpoort voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Ook het circulatieplan op de zeedijk en in de winkelstraten en de Havengeulpromenade moeten worden gevolgd. Dat circulatieplan is aangeduid op de grond.

Extra maatregelen

Burgemeester Geert Vanden Broucke van Nieuwpoort: “De aanwezigheid en snelle verspreiding van de Britse variant van het coronavirus baart ons zorgen. Eerder deze week moesten we noodgedwongen ons stedelijk zwembad en Vrije Basisschool Stella Maris sluiten. Aangezien we met de krokusvakantie heel wat bezoekers verwachten, is het belangrijk om nu extra maatregelen te nemen om ieders gezondheid veilig te houden. Wij rekenen op iedereen om alle maatregelen goed na te volgen.”

Burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde voegt toe: “In Koksijde verwachten we veel bezoekers tijdens de krokusvakantie. We rekenen dan ook op de verantwoordelijkheidszin van alle weggebruikers om voldoende afstand te houden en de regels te volgen.”

Uitzonderingen

Er zijn enkele uitzonderingen toegestaan zoals tijdens een verplaatsing met de wagen, tijdens het fietsen, op het strand en in de duinen, in de natuurgebieden, bij een intensieve sportactiviteit (wandelen hoort hier niet bij), tijdens zware fysieke inspanningen op het werk, bij eten en drinken en voor wie over een medisch attest beschikt dat stelt dat een mondmasker dragen niet mogelijk is.

Wandelrichtingen

“In het winkelstraatgedeelte en op de Zeedijk houden voetgangers, ook wanneer ze op de rijweg wandelen, de aangeduide wandelrichting aan. Op de wandelpromenade maken wandelaars richt Nieuwpoort-Bad gebruik van het houten gedeelte en richting Nieuwpoort-Stad wandelen ze op de rode klinkersteentjes. Fietsers kunnen, met respect voor de voetgangers, op de rode klinkersteentjes fietsen in beide richtingen. Bij drukte of om snel te fietsen, wijken ze uit naar de Dienstweg Havengeul die parallel loopt met de promenade”, zegt de burgemeester. (PBM/MVQ)

Alle informatie over de verstrengde maatregelen kunt u raadplegen via www.nieuwpoort.be en www.koksijde.be