Nieuwpoort baadt in een zee van lichtjes

Bij de grote beer worden er veel foto's en selfies genomen. (foto IV) © IV
Redactie KW

Stad Nieuwpoort maakt er een erezaak van om bij speciale gelegenheden het straatbeeld te voorzien van aangepaste verlichting en decoratie.

Onder de noemer ‘Een netjes aangeklede stad maakt een gezellige stad’ wordt daarom tijdens onder meer de valentijns- en halloweenperiode voorzien in sfeervolle attributen. Kort geleden werd de stad nog in halloweensfeer gedompeld, met als eyecatcher de grote pompoen die er te zien was.

Twee wandelroutes

De periode bij uitstek om te zorgen voor sfeer en gezelligheid is uiteraard de eindejaarsperiode en ook nu laat Nieuwpoort geen gelegenheid liggen om de stad te versieren. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V): “We hebben opnieuw de grote beer die we in het straatbeeld plaatsen, een attribuut dat maar al te graag gebruikt wordt als decor voor een selfie of een gezellige familiefoto, maar we zorgen ook voor verandering en vernieuwing.”

“Zo is er dit jaar ook sfeervolle verlichting in de Albert I-laan tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-stad en we zorgen ook op andere plaatsen voor andere sfeerlichtjes. Aan de kerk in Nieuwpoort-Bad komt er een grote kerstbal die heel wat verrassingen biedt.”

De twee wandelroutes die voorzien zijn, eentje in Nieuwpoort-Bad en eentje in Nieuwpoort-Stad zijn ook zo uitgestippeld dat de wandelaars langs heel wat sfeervolle attributen en kleurrijke lichtjes passeren. Ook dit jaar zal er aan kerstbomen geen gebrek zijn in het Nieuwpoortse straatbeeld en dat zowel in Nieuwpoort-Bad als in Nieuwpoort-Stad. “Neem daar nog het evenement Winters Nieuwpoort bij en het wordt voor zowel de inwoners als de bezoekers een fijn eindejaar in Nieuwpoort”, besluit de burgemeester.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier